ΑστυνομικάΚοινωνία

Καταδίκη της αστυνομοκρατίας και της επίθεσης των ΜΑΤ

Με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

«Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιβολή της αστυνομοκρατίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενάντια σε όποιον διαμαρτύρεται και αγωνίζεται. Τα ίδια που γίνονται σήμερα παντού έγιναν πριν έναν χρόνο στο νησί μας με τα ΜΑΤ που ήρθαν να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη των φυλακών της κυβέρνησης και της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καταγγέλλουμε  τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούσαν  να κάνουν μάθημα , πριν λίγες μέρες στο ΑΠΘ, στην Αθήνα στο ΕΚΠΑ παντού όπου εργαζόμενοι, φοιτητές, φορείς και συνδικάτα αντιμετωπίζονται από την κυβέρνησης ως ο εχθρός λαός!

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την ψήφιση του νόμου της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ και αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Γελάει ο κάθε πικραμένος! Μεγάλη ευθύνη για τα σημερινά γεγονότα έχει ο πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος ενημέρωσε την Εισαγγελία ανοίγοντας τον δρόμο για την εισβολή των ΜΑΤ και της αστυνομίας.

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές στο ρόλο του Δούρειου ίππου για να διαφυλάξουν τα προνόμιά τους, αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

διάβασε και αυτό  Πολεμική Αεροπορία: Mεταφορά 11 ασθενών από νησιά σε νοσοκομεία αστικών κέντρων από την Παρασκευή

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, που δε συμβιβάζεται, που δε σιτίζεται από κυβέρνηση και εργοδοσία και περιφρουρεί την ταξική του θέση, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως – Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια!

Έξω η αστυνομοκρατία από τους αγώνες των εργαζομένων! Το κράτος του χωροφύλακα που πασχίζει να επιβάλλει η Ν.Δ. και τα κόμματα του κεφαλαίου δεν θα περάσει».

Πηγή: alithia.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
ΤΡΑΜΠΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΙατρός Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Μέλος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: