Άμυνα & Ασφάλεια

Η Καλλιθέα τιμά τον ήρωα της Βόρειας Ηπείρου Σπυρίδωνα Πέγιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας , της 28ης Νοεμβρίου 2022 ,αποφάσισε , κατά πλειοψηφία , την έγκριση της παραχώρησης χώρου τιμής ένεκεν άνευ τιμήματος , για τη σύσταση τάφου στον Σπυρίδωνα Πέγιο , έναν Ήρωα που προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Πατρίδα .
Πρόκειται για απόδοση τιμής στον Πατριώτη Σπυρίδωνα Πέγιο, ο οποίος, γεννήθηκε το 1936 στην Ελλάδα και διέμενε στη Δρόβιανη Δελβίνου, στη Βόρεια Ηπειρο. Το 1954 καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την Εθνική του δράση , διατάχθηκε η δήμευση της περιουσίας του και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του , από τις Αλβανικές αρχές. Τον Απρίλιο του 2006 , το Υπουργείο Εξωτερικών, του απένειμε τιμητικό μετάλλιο για τη προσφορά του. Τα παιδιά του Ασπασία και Γεώργιος Πέγιος , υπέβαλαν στο Δήμο , τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά , για την παραχώρηση χώρου τιμής ένεκεν , για τη σύσταση τάφου , στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επισημαίνει στη δήλωση του :
«Αποδίδουμε φόρο τιμής , στον Ήρωα Σπυρίδωνα Πέγιο , που αγωνίστηκε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Απάντηση