Η Καλλιθέα τιμά τον ήρωα της Βόρειας Ηπείρου Σπυρίδωνα Πέγιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας , της 28ης Νοεμβρίου 2022 ,αποφάσισε , κατά πλειοψηφία , την έγκριση της παραχώρησης χώρου τιμής ένεκεν άνευ τιμήματος , για τη σύσταση τάφου στον Σπυρίδωνα Πέγιο , έναν Ήρωα που προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Πατρίδα .
Πρόκειται για απόδοση τιμής στον Πατριώτη Σπυρίδωνα Πέγιο, ο οποίος, γεννήθηκε το 1936 στην Ελλάδα και διέμενε στη Δρόβιανη Δελβίνου, στη Βόρεια Ηπειρο. Το 1954 καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την Εθνική του δράση , διατάχθηκε η δήμευση της περιουσίας του και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του , από τις Αλβανικές αρχές. Τον Απρίλιο του 2006 , το Υπουργείο Εξωτερικών, του απένειμε τιμητικό μετάλλιο για τη προσφορά του. Τα παιδιά του Ασπασία και Γεώργιος Πέγιος , υπέβαλαν στο Δήμο , τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά , για την παραχώρηση χώρου τιμής ένεκεν , για τη σύσταση τάφου , στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επισημαίνει στη δήλωση του :
«Αποδίδουμε φόρο τιμής , στον Ήρωα Σπυρίδωνα Πέγιο , που αγωνίστηκε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

Απάντηση

Recommended
2500 δικαιούχοι ηλικίας 18 έως 39 ετών θα μπορούν να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: