Νέα Καλλιθέας

Η Καλλιθέα αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Κυριόπουλο

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας τελέστηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας Γιώργο Κυριόπουλο. Παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου του πρώην Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, Αντιδημάρχων δημοτικών συμβούλων και φίλων συνεργατών.

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Κυριόπουλος δεν είναι πια κοντά μας. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 1986. Είχε εκλεγεί δύο φορές Δήμαρχος Καλλιθέας το 1990 και το 1994. Ήταν ένας πολιτικός που είχε διακριθεί σε πολλές διευθυντικές θέσεις. Υπήρξε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος της ΑΕΚ, Πρόεδρος στα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών», μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο «Ωνάσσειο» κ.α. Υπηρέτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας από το 1986 έως και το 2002 ενώ ήταν μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το 1974 και υποψήφιος βουλευτής.

Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα για την Πόλη…  βάζοντας θεμέλια  κατά τη θητεία του σημαντικών  δομών όπως τα Δημοτικά Ιατρεία, το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και το ανοιχτό θεραπευτικό πρόγραμμα «Θησέας» για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα όμως ο Γιώργος Κυριόπουλος όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το ΒΕΑ ήταν ένας βιοτέχνης, πραγματικός βιοπαλαιστής, που βγήκε στην αληθινή ζωή, από την παιδική του ηλικία και έγραψε την απολύτως δική του, ξεχωριστή πορεία, τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στον συνδικαλιστικό χώρο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο επί σειρά ετών – μακροβιότερος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας – αγωνίστηκε σε όλη του την διαδρομή, με αποφασιστικότητα, για να υποστηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας. Διακρίθηκε κι άφησε το αποτύπωμά του, με το κύρος, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, τη μαχητικότητα, την εξυπνάδα του, τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις του, οι οποίες εφαρμόστηκαν και βοήθησαν το έργο του Επιμελητηρίου και γενικά, τον επιμελητηριακό θεσμό…

διάβασε και αυτό  ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Μ’απατά δεν μ’απατά» Θεατρική παράσταση στην Καλλιθεα

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στον επικήδειο του αναφέρει:

 

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο Καλλιθεάτη, τον Δήμαρχο Γιώργο Κυριόπουλο.
Είχα την τιμή να τον γνωρίζω πολύ καλά προσωπικά και οι συμβουλές του ήταν πάντοτε
πολύτιμες. Ηταν ένας μεγάλος δάσκαλος για εμένα, ιδιαίτερα στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Με
επηρέασε δε αποφασιστικά και σε πολύ προσωπική μου απόφαση. Ο Γιώργος Κυριόπουλος ήταν ένα προοδευτικό μυαλό. Είχε όραμα για την Καλλιθέα καθώς θα έλεγα ότι «έβλεπε την πόλη από ψηλά»
Απέφευγε την μικροπολιτική και την σκανδαλολογία, διαλέγοντας την πολιτική και το διάλογο ακόμη και σε φορτισμένους καιρούς Μιλούσε και συμπεριφέρονταν πάντοτε με ευπρέπεια.

Ως Δήμαρχος Καλλιθέας από το 1990 έως το 1998 διοίκησε με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη
ευαισθησία. Κατά τη θητεία του εγκαινίασε σημαντικές κοινωνικές δομές, όπως το Συμβουλευτικό
Κέντρο Οικογένειας, κατασκεύασε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κέντρου Υγείας ενώ, μετέτρεψε το ανοιχτό θεραπευτικό πρόγραμμα «Θησέας» για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε φορέα. Δομές που λειτουργούν με επιτυχία μέχρι σήμερα. Δεν θα ξεχάσω όταν πριν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, στα μέσα της δεκαετίας του 90, παρακολούθησα το Αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε στους Αργοναύτες Κομνηνούς. Ήταν ίσως η σπουδαιότερη συζήτηση για το μέλλον της Καλλιθέας που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Κυριόπουλος υπηρέτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας από το 1986 έως και το 2001.
Είχε διακριθεί σε σημαντικές διευθυντικές θέσεις όπως Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Eπιμελητηρίου, Πρόεδρος της ΑΕΚ, Πρόεδρος στα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών» αλλά και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζα της Ελλάδος, του Ωνασείου, κ.α.  Ηταν επίσης μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, το 1974 και υποψήφιος βουλευτής. Τίμησε την κάθε θέση που ανέλαβε και αποχώρησε από την κάθε μία με θετικό απολογισμό. Η μεγάλη αξία όμως δεν βρίσκεται στις θέσεις τις οποίες είχε αλλά στο ήθος και τον χαρακτήρα του.

διάβασε και αυτό  Καλλιθέα 77 Χρόνια μετά εγκαίνια του Κάστρου της οδού Μπιζανίου

Χαρακτήρας καθαρός, έντιμος, έτοιμος να προσφέρει, αγαπούσε την Καλλιθέα και τον συνάνθρωπο.
Έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από όλους. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ίσως, από τα μεγαλύτερα ηθικά αγαθά που μπορεί να κερδίσει κάποιος. Δικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε το
παράδειγμά του και να το διδάξουμε στις νέες γενιές, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές. Για αυτό και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ύστερα από εισήγησή μας αποφάσισε ομόφωνα, να δώσει το όνομα του Γιώργου Κυριόπουλου στα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία θα τοποθετηθεί και η προτομή του ως έναν
ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του. Αγαπητή Φρόσω, αγαπητή Ρενάτα, αγαπητή
Λουκία, καλό αντίο στον αγαπημένο σας.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν οι πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κώνσταντίνος Ευσταθίου, Μοσχάτου Ταύρου Θανάσης Μελίστας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλλιθέας , Βάσω Μαργαρίτη, Δημήτρης Παπαθανάσης, Παναγιώτης Κοττέας, Κώστας Καλογερόπουλος, Ευσεβία Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αναστάσιος Καλογερόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Καλλιθέας Γιώργος Αδαμόπουλος, Αθηνά Εξάρχου, Κώστας Πολυχρονίδης, Ανέστης Φωτόπουλος, Βασίλης Παπαχρήστος, Θόδωρος Παπαθανασόπουλος, Ιωάννα Ευτυχιάδου,οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας Γιάννης Παυλίδης, Μαρία Μακρίδου και Ειρήνη Μουστάκη, ο πρόεδρος  Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας Ραφαήλ Μηλιώνης κ.α.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση