Χιλιάδες είναι τα καμένα στρέμματα στην Κεφαλονιά μετά από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κεφαλονιά.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 6.000 στρέμματα κάηκαν στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 2ας, 3ης και 4ης Ιουλίου.
Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.
Σύμφωνα με το Meteo, με βάση τις εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη, το 37% περίπου ήσαν καλλιεργήσιμες περιοχές, το 47% χαμηλή βλάστηση, ενώ το 16% δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.
Πηγή: sputniknews.gr
Facebook Comments Box