Τουλάχιστον 90 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουλίου στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Ήταν 12 και μισή όταν ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες στο Σέιχ Σου. Η πρώτη εστία εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα πάνω από την περιφερειακή οδό. Μέσα σε λίγη ώρα το μέτωπο της φωτιάς άρχισε να επεκτείνεται, καίγοντας το πευκοδάσος στο ύψος του Αγ. Παύλου, κοντά στο παρεκκλήσι του Αγ Βασιλείου.

Η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και έτσι η εστία δεν επεκτάθηκε. Στην μάχη μπήκαν από την αρχή τα εναέρια μέσα. Από αέρος έκαναν ρίψεις 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη μεταξύ αυτών και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 που είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα και 2 ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 66 πυροσβέστες και 22 πυροσβεστικά οχήματα.
Ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών ήταν συνεχής. Για ώρες πηγαινοέρχονται κάνοντας ρίψεις νερού .
Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ
Για λόγους, ασφαλείας εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλίππειο.  Δυνάμεις της τροχαίας προχώρησαν σε διακοπές κυκλοφορίας ενώ δόθηκε εντολή να κλείσει η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης.
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε και μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά ήταν σε ύφεση.
Ωστόσο παρέμειναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο δάσος του Σέιχ Σου μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments Box

Απάντηση