Εκδηλώσεις

Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου  ο Σπύρος Aναστασιάδης, Καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ), ο Δημήτριος Χαραλαμπίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Εμμανουήλ Φλωράτος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο ΕΚΠΑ.
Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ώρα 18:00 αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο θέμα «Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση»
στις διαδικτυακές «Συναντήσεις Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου
Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον καθ. Σπύρο Αναστασιάδη και την ομιλία του για τα «Έξυπνα Προηγμένα Υλικά», θα ακολουθήσει ο καθ. Δημήτριος Χαραλαμπίδης που θα επικεντρωθεί στο «Φως και ύλη: Εφαρμογές της αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας Laser με την ύλη», ενώ στο τέλος ο καθ. Εμμανουήλ Φλωράτος θα μιλήσει με θέμα «Κβαντική Πληροφορία – Χάος – Κβαντική Βαρύτητα: Στην έσχατη κλίμακα της φύσης 10^-33 CM».
Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε:

  • Να κάνετε ΤΩΡΑ την εγγραφή ΕΔΩ,
    ή
  • Να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube
Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΣΤΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

Απάντηση