Ελλάδα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ περιμένουμε 6 ρίχτερ στην Ελλάδα

Ισχυρές δονήσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς των ειδικών για μετατόπιση των σεισμών στα νότια από το επίκεντρο του ρήγματος στην Τουρκία.

«Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, Τουρκίας -Συρίας, χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών πολύ μεγάλων ρηγμάτων. Και όταν λέμε πολύ μεγάλων, το καθένα από αυτά έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως είναι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει τα εξάρια στην Ελλάδα. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη επ’ αυτού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε επίσης στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης των σεισμών στα νότια, προς την Κύπρο: «Στην τελική απόληξη του ρήγματος στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, αλλά και πολύ κοντά στην Κύπρο, έγινε ένας πολύ ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος συμπλήρωσε την καταστροφή, στην περιοχή νότια της Αντιόχειας. Αυτό δεν είναι κάτι που βγαίνει από τα φυσιολογικά και αναμενόμενα όρια. Απεναντίας είναι μέσα στα αναμενόμενα».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Χαμόγελο του Παιδιού Εξαφάνιση της 16χρόνης Σταματίνα Σ από Πειραιά

Απάντηση