ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μια τελετή έναρξης επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων μας επιφύλαξε η Οργανωτική Επιτροπή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ το Σάββατο 12/5/19 στην Καλλιθέα. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα γραφεία της ΕΙΟ και δίπλα από το «Athens International Sailing Center»», στο οποίο θα διεξαχθεί αυτή η πολύ μεγάλη διοργάνωση.

 Ανάμεσα στους πολλούς επίσημους οι πρεσβευτές των ΗΠΑ (Τζέφρι Πάιατ), της Κίνας, της Ιαπωνίας κι άλλων χωρών, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι τεράστιο. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη ξένοι δημοσιογράφοι, ενώ αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα αναμένονται από Δευτέρα για να καλύψουν τη διοργάνωση. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πιο σημαντικό αγώνα της τετραετίας στα ΦΙΝΝ,  διότι θα προκύψουν ακόμη 4 χώρες που θα πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Αννα Καραμανλή, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφεριαρχης Νοτίου Τομέα κος Καπάταης, ο νέος Διοικητής του Λιμεναρχείου Σαρωνικού κος Μηνάς και ο νέος Διοικητής Λιμεναρχείου Φλοίσβου κος Φαλτσέτας.

Σε ποιά χώρα της Ευρώπης θα απουσίαζε ο Δήμαρχος από την τελετή έναρξης Πανευρωπαϊκού αγώνα που γίνεται στην πόλη του; και όμως απών ηταν ο κ Κάρναβος.

Η βαρυσήμαντη διοργάνωση είναι η κορυφαία της χρονιάς παγκοσμίως για την κλάση ΦΙΝΝ, καθώς θα δοθούν και 4 Ολυμπιακά εισιτήρια για τους Αγώνες του Τόκιο για το 2020. Γι αυτό τον λόγο στη χώρα μας έχουν έρθει 90 σκάφη από 35 χώρες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο χαιρετισμό του δήλωσε: «Ένα υπόδειγμα μετ’ Ολυμπιακής χρήσης, ένα κομβικό σημείο στην αναγεννημένη μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης της αθηναϊκής ριβιέρας. Το αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και κυρίως του οράματος ορισμένων ανθρώπων για να χρτ΄θσουν εδώ μία αθλητική και οικονομική βάση. Ένα όραμα που αγκαλιάστηκε από την πρώτη ημέρα από την περιφέρεια Αττικής και την κα Δούρου και στηρίχθηκε με κάθε δύναμη και πέραν των αντίξοων συνθηκών και της γραφειοκρατίας. Ηταν κομβικός ο ρόλος της Ρένας και την ευχαριστώ γι αυτό. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον ότι αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, ακόμα μεγαλύτερες στιγμές».

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και να απολαύσουν τον αγώνα: «Σήμερα βρισκόμαστε στην κοιτίδα του αθλητισμού. Τη χώρα που γέννησε του Ολυμπιακούς Αγώνες και ανέδειξε την ιστιοπλοΐα. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, ωστόσο η δύναμή της είναι μεγάλη.  Η ΕΙΟ βρίσκεται ανάμεσα στις 5 κορυφαίες ομοσπονδίες του κόσμου. Εχουμε κατακτήσει 16 μετάλλια και 170 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και όλα αυτά χωρίς ντόπινγκ. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που τους υποδεχόμαστε στο διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας, το οποίο αποτελεί αγαπημένο προπονητικό προορισμό για τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και να ευχαριστηθείτε τους αγώνες »

Η αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Αννα Καραμανλή χαρακτήρισε την υγιή πλευρά του αθλητισμού, αυτή τη διοργάνωση: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην ομοσπονδία, όσο και στην ΕΟΕ για την άρτια και πετυχημένη διοργάνωση. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν το άθλημα με σπουδαία παράδοση στη χώρα μας. Σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, η χώρα μας αποδεικνύει ότι έχει την υποδομή, αλλά και την ικανότητα να διοργανώνει τέτοιους αγώνες. Αγώνες που κάνουν το άθλημα ακόμα πιο γνωστό και στρέφουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι υπάρχει η υγιής πλευρά του αθλητισμού στη χώρα μας. Εντελώς διαφορετικό από το σκηνικό παρακμής και έξαρσης της βίας που επικρατεί στον επαγγελματικό αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους πρωταγωνιστές των αγώνων, τους αθλητές. Εύχομαι οι κόποι και οι θυσίες να πιάνουν πάντα κόπο.»

Τέλος η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε: «Η Αττική, όπως και όλη χώρα έχει την τύχη και την τιμή να φιλοξενεί στη Μαρίνα της Καλλιθέας ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Φιλοξενούμε Ολυμπιονίες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Για την περιφέρεια Αττικής η στήριξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας δεν είναι μία από τις πολλές δραστηριότητες που έχουν αποδοθεί στον 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μια επιλογή που έχουμε κ΄νει τα τελευταία τεσερσήμισι έτη, γιατί πιστεύουμε στην κοινωνική αξία του αθλητισμού. »

Οι κορυφαίοι είναι στην Ελλάδα. Μεγάλη διαφήμιση για τη χώρα αυτή η διοργάνωση.

Όνειρο κάθε αθλητή είναι να “τρέξει” στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ στην Αθήνα είναι ήδη η αφρόκρεμμα των Finn και θα δούμε συγκλονιστικούς αγώνες που δεν χωρούν προγνωστικά. Ευχόμαστε ο Γιάννης Μιτάκης να είναι και αυτός στην τετράδα των αθλητών που θα τσεκάρουν μια θέση για το Τόκιο. 

Στο μεταξύ η αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς από την ΕΙΟ (Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοϊας) με τις ευλογίες του Γιώργου Βασιλειάδη, που είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, και του Σπύρου Καπράλου στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν ανάλογες εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν συνολικά τον ελληνικό αθλητισμό και θα δώσουν ζωή στην Αθήνα.

Στην τελετή έναρξης του Open Πανευρωπαϊκού FINN ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Βασιλειάδης, η Περιφεριάρχης Αττικής κα Δούρου, ο Αντιπεριφεριαρχης Νοτίου Τομέα κος Καπάταης, ο νέος Διοικητής του Λιμεναρχείου Σαρωνικού κος Μηνάς, ο νέος Διοικητής Λιμεναρχείου Φλοίσβου κος Φαλτσέτας, η υπεύθυνη Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ κα Καραμανλή και o Πρόεδρος του ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Έναρξη ευρωπαϊκών ιστιοπλοϊκών αγώνων FINN στη διεθνή Ιστιοπλοϊκή Μαρίνα Καλλιθέας που διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με τους Duo Violins Δημήτρη Ίσσαρη και Γιώργο Γαϊτάνο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοικης Ομοσπονδίας κ. Δημητρακόπουλος

H περιφερειάρχης κ. Ρενα Δούρου στη τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας FIN στη διεθνή Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

O Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης στην τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας FIN στη διεθνή Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

 

Facebook Comments Box

Απάντηση