Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Rapid-test στο Σύνταγμα το Σάββατο (8/5)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σάββατο 8 Μάϊου 2021, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, βρισκόμενος στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπως άλλωστε πράττει διαρκώς και αδιαλείπτως τα τελευταία 144 χρόνια λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ. το Σάββατο 8 Μάϊου, έχοντας και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, θα διενεργήσει Rapid Test στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος) από τις 11:00 έως τις 13:00.

Τα test ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) θα πραγματοποιούνται από το εξειδικευμένου προσωπικό και τους εθελοντές του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, θα διανεμηθεί στο κοινό ενημερωτικό υλικό με oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, ορθής χρήσης του Self Test κ.α.

Η συγκεκριμένη δράση θα αποτελέσει το εφαλτήριο του προγράμματος «COVID-19 Mobile Testing Initiative» που χρηματοδοτείται από την DG SANTE/Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ/IFRC) και υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Πηγή: newsbomb.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  O πρωθυπουγός Κυριάκος Μητσοτάκης και επικεφαλής της Ευρωπαικής Ένωσης τώρα στον Εβρο

Απάντηση

Recommended
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης 21 Ευρωπαίοι Ηγέτες κρατών…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: