Δωρεάν Οικογενειακό τάφο θέλει ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας;

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Πρωτοφανής όσο και προκλητική για το λαϊκό αίσθημα, η πρόταση του Δημάρχου Καλλιθέας, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του. Παρόμοια με αυτή δεν βρήκαμε σε κανέναν κανονισμό δημοτικών κοιμητηρίων από τους δεκάδες που αναζητήσαμε στο διαδίκτυο. Υπάρχουν δωρεάν τάφοι και οστεοφυλάκια για μερικά χρόνια τιμής ένεκεν σε διατελέσαντες δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους,  διακεκριμένων ανδρών, γυναικών, δημοτών και κατοίκων της πόλης μας, υπαλλήλους δήμου κλπ ή ολιγόχρονο δικαίωμα καλλίτερης ζώνης, αλλά όχι και δωρεάν οικογενειακοί τάφοι μια και η κοινωνική προσφορά των προσώπων αυτών δεν είναι οικογενειακή, για να ευνοούνται οικονομικά οι απόγονοι, αλλά προσωπική.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας λοιπόν, πρότεινε ως  3ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την 20η Φεβρουαρίου 2019 με την ιδιότητα του Προέδρου.

«Παρακαλούμε όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου περιλάβετε και το θέμα «Τροποποίηση του άρθρου 10 της απόφασης Δ.Σ. με αριθμό 182/2016.Με το παρόν ειδικότερα προστίθενται στο  άρθρο 10  η παράγραφος «Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να συσταθεί οικογενειακός τάφος άνευ τιμήματος για διατελέσαντες Δημάρχους καθώς και Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν εκλεγεί σε τουλάχιστον πέντε (5) δημοτικές περιόδους»

Την πρόταση ψήφισαν ομόφωνα οι δημοτικοί του σύμβουλοι στην επιτροπή:ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΤΖΩΡΤΖΗ και από την αντιπολίτευση (!!!) η κα ΔΑΒΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ.

Κατόπιν τούτου η πρόταση έρχεται ως 4ο θέμα προς ψήφιση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30, «Νέα τροποποίηση απόφασης Δ.Σ.182/2016 (Κανονισμός Δημοτικού Κοιμητηρίου).»

Δικαίωμα ταφής σε οικογενειακό τάφο έχουν οι οριζόμενοι στις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3 του α.ν. 582/1968 δικαιούχοι, δηλ. ο προς όν η παραχώρηση, οι κατ’ ευθείαν γραμμή ανιόντες και κατιόντες του και οι σύζυγοί τους και οι γονείς του ή της συζύγου του προς όν η παραχώρηση. Πέραν τούτων, κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συγκατάθεσης του δικαιούχου, ή, εάν αυτός δεν υπάρχει, του ή της συζύγου του, που παρέχεται από αυτούς εν ζωή, δύναται να επιτραπεί η ταφή στον οικογενειακό τάφο και των μη εχόντων ιδίαν οικογένεια αδελφών του προς όν η παραχώρηση.

Θεωρούμε επομένως ότι η πρόταση αυτή, οικονομικής επιχορηγήσεις για πάντα των τιμώμενων προσώπων, των προγόνων και των απογόνων τους, θίγει το σύνολο των δημοτών της πόλης μας.

Επιβάλλεται βέβαια με τη δύναμη της πλειοψηφίας και είναι πρέπον η επόμενη διοίκηση με το που θα αναλάβει, να καταργήσει αμέσως μια τέτοια προνομιακή διάταξη που θα επιβαρύνει εσαεί τα οικονομικά του δήμου, δηλαδή του συνόλου των δημοτών χωρίς προνόμια.

Ε όχι και στα μετά θάνατον δωρεάν προνόμια, τουλάχιστον τότε ας είμαστε όλοι ίσοι….

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: