Αττική

Δήμος Αγίου Δημητρίου • 10 +10 Ερωτήσεις για την πανδημία

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη: Στόχος μας κάθε μέρα!»

Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus συνδιοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας θέμα «Η Βιώσιμη Ανάπτυξης: Στόχος μας κάθε μέρα!».

Συνεχίζεται δυναμικά και συστηματικά
η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

🚗 Συνεχίζεται δυναμικά και συστηματικά η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τις γειτονιές του Δήμου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης. Όπως σημειώνουμε κάθε φορά, στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε αρωγούς.

Επικοινωνήστε με τη Δημοτική Αστυνομία, τηλεφωνικά ή με e-mail και ενημερώστε για τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα στη γειτονιά σας.

☎️ 213 200 7759 ή 213 200 7710 και 📧 dastynomia@dad.gr

🎗 Και αυτός ο Οκτώβρης ήταν ροζ στον Άγιο Δημήτριο!

🎗 Και αυτός ο Οκτώβρης ήταν ροζ στον Άγιο Δημήτριο όπως άλλωστε είναι κάθε χρόνο. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού και με εκείνες που βγήκαν νικήτριες.

Οι φετινές μας δράσεις ήταν πολλές και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

💗 Θέλοντας να υπογραμμίσουμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία χρησιμοποιήσαμε τις ροζ κάρτες της καμπάνιας μας στα social media και στις φωτεινές επιγραφές του Δήμου για να υπενθυμίσουμε ότι η ψηλάφηση, η μαστογραφία και ο υπέρηχος σώζουν ζωές.

💕 Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» τοποθετήσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου κουμπί δωρεάς καθώς και το banner του συλλόγου, ώστε να διαδοθεί ακόμα πιο δυνατά το πολύ σημαντικό μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

💕 Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, φιλοξένησε στο Δημαρχείο κινητή μονάδα μαστογράφου με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021, όπου έγιναν με μεγάλη συμμετοχή δωρεάν μαστογραφίες.

🎯 Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πλήρεις γυναικολογικοί έλεγχοι στα Δημοτικά Ιατρεία από τον έμπειρο γυναικολόγο του Δήμου, εντελώς δωρεάν για όλες τις γυναίκες κατοίκους και περιελάμβαναν:

📎 Εξέταση – ψηλάφηση μαστού και παραπομπή για μαστογραφία (αν κριθεί απαραίτητη).
📎 Τεστ ΠΑΠ και έλεγχος με γυναικολογικό υπέρηχο.

❣️ Κι εδώ να υπενθυμίσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι οι γυναικολογικοί έλεγχοι στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου συνεχίζονται κανονικά.

🎗 Στις 29 Οκτωβρίου, το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε στο Ροζ χρώμα, υπενθυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

❤️ Ο καρκίνος του μαστού παρά τη συχνή εμφάνισή του απειλεί λιγότερο πια τη ζωή των γυναικών που τον εμφανίζουν. Τόσο οι σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπευτικές μέθοδοι όσο και ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών, που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, έχουν ως αποτέλεσμα την πιθανότερη ίαση.

💡 Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

💗 Ας αφιερώσουμε λοιπόν χρόνο στην υγεία μας κάθε μέρα, κάθε μήνα…πάντα… και ας κάνουμε την πρόληψη, πράξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Δήμος Αγίου Δημητρίου • Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Τηλ.: 2132007705 – 06 • E-mail: dad-may@dad.gr

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Δήμος Αγίου Δημητρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Απάντηση