Αφιερώματα

Ο Κώστας Γκουσγκούνης από την Παρασκευή δεν είναι μαζί μας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Θριάσειο νοσοκομείο ο Κώστας Γκουσγκούνης, από ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία του έγινε σήμερα στην Αρτέμιδα.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα το Μάρτιο του 1931.

Ηθοποιός και φωτογράφος, έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό. Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: «Ήταν Άξιος», «Ηδονοβλεψίας», «Σεξ…13 Μποφώρ» και άλλες.

Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση. Το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία. Ο λόγος για το «Show Bitch» του Νίκου Ζερβού, με συμπρωταγωνιστές τους: Νάσος Παππάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Άννα Ρεζάν, Ελισάβετ Καζοπούλου, Μαρίτα Ρίτζη, Τζώννυ Βαβούρας.

πηγή vradini

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Mark Elliot Zuckerberg 37 ετών σήμερα ο άνθρωπος που ξεκίνησε το facebook

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: