Κοινωνία

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης – ΦΣΘ: Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί

Μπαράζ περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον ΦΣΘ. Για τον λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γεώργιο Παπαδόπουλο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον ΦΣΘ ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφονται καθημερινά σοβαρά περιστατικά, κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.

«Καταστρέφουν τζαμαρίες και σπάνε κλειδαριές, προκαλώντας σοβαρές ζημιές»

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία. Μέσα σε μόλις 15 ημέρες οι κακοποιοί έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον 12 φαρμακεία, ενώ έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν σε άλλα τόσα. Οι δράστες παραβιάζουν στόρια, καταστρέφουν τζαμαρίες και σπάνε κλειδαριές προκαλώντας σοβαρές ζημιές», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης. «Στόχος τους είναι η ταμειακή μηχανή των φαρμακείων, όπου συνήθως δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά, παρά μόνο λίγα κέρματα, αφού η πλειοψηφία των συναλλαγών στα φαρμακεία γίνεται με τη χρήση pos» πρόσθεσε.

Ο κ. Ευγενίδης τόνισε πως ο Σύλλογος «λαμβάνει όσα μέτρα μπορεί για να θωρακίσει τα φαρμακεία». «Ωστόσο είναι αναγκαία και η ενίσχυση των περιπολιών από την ελληνική αστυνομία και για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Επιπλέον πρέπει να βρεθεί λύση και για το νομοθετικό κενό που υπάρχει και αφορά στην αντιμετώπιση αυτών των κακοποιών. Η αστυνομία τούς συλλαμβάνει και την επόμενη μέρα με απόφαση της Δικαιοσύνης αφήνονται ελεύθεροι» πρόσθεσε.

διάβασε και αυτό  Δεύτερη μέρα των εμβολιασμών σήμερα

«Ζητούμε αύξηση των αστυνομικών περιπολιών»

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΦΣΘ, Γιώργος Κιοσές έκανε λόγο για μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, καθώς «οι κακοποιοί πιστεύουν ότι θα βρουν…χρυσάφι στα φαρμακεία. Στην πραγματικότητα, όμως, βρίσκουν 20-30 ευρώ σε κέρματα. Οι συνάδελφοι δεν αφήνουν μετρητά στο ταμείο, αφού πάνω από το 80% των συναλλαγών γίνεται με χρήση pos. Ζητούμε αύξηση των αστυνομικών περιπολιών σε περιοχές με φαρμακεία, με έμφαση σε αυτά που διανυκτερεύουν και όπου η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη» σημείωσε.

Facebook Comments Box

Απάντηση