Κόσμος

Barack Obama Η Ελλάδα το σταυροδρόμι Ανατολής Δύσης Βορά Νότου

 Συνάντηση με τους  απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» ο πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο  της Αθήνας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κύριος Ομπάμα στο tweet του

Ο χρήστης The Obama Foundation έκανε Retweet

Barack Obama

@BarackObama  
Michelle and I started the @ObamaFoundation
to support the next generation of leaders creating sustainable change in their communities.  This week, I’ll be joining our Obama Leaders in Greece where we’ll share ideas and dive deeper into the work they’re doing.

«Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ» όπως αναφέρει στο παραπάνω προσωπικό tweet και του Ιδρύματος με retwwet o Barack Obama

Στο Ίδρυμα Ομπάμα, πιστεύουμε στην υπόσχεση και τις δυνατότητες της επόμενης γενιάς ηγετών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι από 100 παράγοντες αλλαγής από όλη την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό και την Ευρώπη θα συμμετάσχουν στον Πρόεδρο Ομπάμα για μια εβδομαδιαία ηγετική και πολιτιστική εμπειρία.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συγκεντρώνουμε το δίκτυό μας για να τους εξοπλίσουμε με τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι Leaders ανταλλάσσουν ιδέες, πραγματοποιούν λύσεις σε εργαστήρια και χτίζουν ουσιαστικές συνδέσεις.

Στο τέλος της συνεδρίασης, οι Ηγέτες θα έχουν ολοκληρώσει την εμπειρία τους στο πρόγραμμα με το Ίδρυμα Ομπάμα και θα αποφοιτήσουν στο Δίκτυο Ηγεσίας του Ιδρύματος Ομπάμα, την παγκόσμια κοινότητα αποφοίτων του προγράμματος.

Από την Αθήνα, την Ελλάδα, μέχρι τη Νότια Πλευρά του Σικάγο, δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην επόμενη γενιά αναδυόμενων ηγετών—και ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι επίσης

διάβασε και αυτό  Η Διπλωματία των Αγωγών: Η Ρωσία «στήνει στον τοίχο» τις ΗΠΑ

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Mexoxo», και τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα τους έθεσε ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες, ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων «ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο»…

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του στην αίθουσα, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ, μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

Αύριο Πέμπτη 22 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έστειλε, παράλληλα, μηνύματα ενθάρρυνσης σε ένα κόσμο «που είναι σκληρός», όπου όμως «δεν είστε μόνοι και αυτό πρέπει να σας εμπνέει, αυτό με εμπνέει» θέλησε να στείλει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνομιλία του με τους περίπου 100 φετινούς αποφοίτους του προγράμματος Obama Foundation Leaders, σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η συζήτηση έγινε σε φιλικούς τόνους και είχε πολλά μηνύματα και χιούμορ. Ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε με τέσσερις απόφοιτους του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια, στους οποίους έθεσε ερωτήματα για την εμπειρία του προγράμματος και το όραμα γύρω από το οποίο εργάζονται.

διάβασε και αυτό  Οι Δήμοι Χανίων και Τάρπον Σπρινγκς αδελφοποιήθηκαν στον Φιρκά

Στη συνέχεια, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εστίασε την ομιλία του σε τρεις άξονες. Υπογράμμισε τη δύναμη της συμπερίληψης, αλλά και τον κίνδυνο οι απόφοιτοι να έχουν στους χώρους που δραστηριοποιούνται, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα «πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί σας και έτσι αρχίσετε να αισθάνεστε άνετα με όποιον σας ενισχύει, σας χειροκροτά και σας επευφημεί».

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους αποφοίτους να μην αποθαρρυνθούν όταν επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. «Έχετε προϋπολογισμούς, λογαριασμούς, οι κοινότητες διαφωνούν μαζί σας και αντιμετωπίζετε τις πραγματικότητες, δεν είναι μόνο ο πόλεμος αλλά μπορεί οι κυβερνήσεις να ελέγχουν τα ΜΜΕ, ένας πολιτικός να προσπαθεί να θεωρήσει την κοινότητά σας ως αποδιοπομπαίο τράγο. Ο κόσμος είναι σκληρός», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όταν μέρος αυτής της μαγείας ξεθωριάζει και νιώθετε απογοητευμένοι, αποθαρρυμένοι, δεν θέλω να αισθάνεστε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε εσάς. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς που κάνετε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε μόνοι. Και αυτό θα έπρεπε να σας εμπνεύσει, αυτό εμπνέει εμένα».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, το καλωσόρισμα ανέλαβε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mexoxo.

Στη συνέχεια η αδελφή του Μπαράκ Ομπάμα, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα, έθεσε στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ προσωπικές ερωτήσεις για παιδικές αναμνήσεις, σημαντικές συμβουλές που έχει λάβει και το όραμά του για το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders.

Αναφερόμενος στην υπερδύναμη που θα ήθελε να έχει, ο Μπαράκ Ομπάμα διηγήθηκε ότι ως παιδί ήθελε να μιλάει κάθε γλώσσα που υπάρχει για να επικοινωνεί με όλο τον κόσμο.«Πλέον υπάρχει το Google Translate, οπότε κάποιος το έλυσε για μένα. Τώρα νομίζω ότι θα ήθελα να χρειάζομαι μόλις μία ώρα ύπνου τη νύχτα και να αισθάνομαι καλά και να λειτουργώ καλά». περιέγραψε.

διάβασε και αυτό  «Και πέτρα να μετακινήσουν, θα ζητούν έγκρισή μας»

Έπειτα, απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο Ομπάμα επεσήμανε: «Ανυπομονώ να σας δω όλους να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο και είμαι πιο ενθουσιασμένος για τις προοπτικές, σε συνδυασμό με όσα κάνετε ατομικά, να δημιουργήσετε διασυνδέσεις που θα κρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας, πέρα από τα σύνορα, πέρα από τις ηπείρους γιατί συνδέονται όλα για τα οποία εργαζόμαστε και ο κόσμος είναι διασυνδεδεμένος».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders, εντοπίζει άτομα που εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών, που έχουν επιδείξει έργο στην προώθηση του κοινού καλού, δίνοντας έμφαση στις κοινές αξίες και την ηθική ηγεσία που αποτέλεσαν το όραμα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα. Μέσα από την ενδυνάμωσή τους και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, το Ίδρυμα Ομπάμα επιδιώκει να αναδείξει μια νέα γενιά ενεργών πολιτών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως θετικά πρότυπα και θα δημιουργήσουν απτές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές τους. Οι περίπου 100 απόφοιτοι του φετινού προγράμματος, συναντήθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σήμερα με τη συνομιλία τους με τον Μπαράκ Ομπάμα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δωρεάν  η διέλευση των επιβατικών ΙΧ και δίκυκλων από τα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: