Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής στηρίζει ΑμεΑ

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται πλέον ψηφιακή υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας εξετάζονται ζητήματα προσβασιμότητας Α.μεΑ. και εμποδιζόμενων ατόμων προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

«Η Περιφέρεια ενισχύει το δίκτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ και άλλους που αντιμετωπίζουν ζητήματα προσβασιμότητας και συμβάλλει στην ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με πρωτοβουλία του οποίου ενεργοποιήθηκε η ψηφιακή Υπηρεσία για την συγκέντρωση αιτημάτων που απευθύνονται στην Περιφερειακή Επιτροπή Προσβασιμότητας από Α.μεΑ. και εμποδιζόμενα άτομα.

Η Επιτροπή συστάθηκε σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο και δέχεται (και ψηφιακά) αιτήματα για γνωμοδότηση σχετικά με θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, με την εφαρμογή των διατάξεων για την προσβασιμότητα του Νέου Οικοδομικού – Κτιριολογικού Κανονισμού, καθώς και των διατάξεων που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των υπαίθριων δημόσιων ή κοινοχρήστων χώρων.

Με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν η Περιφερειακή Επιτροπή Προσβασιμότητας θα διατυπώνει εισηγήσεις και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίας Κουρή, η Ψηφιακή Υπηρεσία, ενεργοποιήθηκε στον «Οδηγό του Πολίτη».

«Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της συνεχίζει τον εμπλουτισμό του ψηφιακού οπλοστασίου της, με στόχο να περάσει σε μία νέα ψηφιακή εποχή με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή και στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή του», δηλώνει σχετικά ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

πηγή ertnews

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Νίκος Μαστοράκης:Όσα θέλατε να ξέρετε για τα self test

Απάντηση

Recommended
Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Η αγωνία των…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: