Περιβάλλον

Αρχαία Ολυμπία: Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα της πράσινης ενέργειας

Η Πράσινη Ενέργεια και η Επιχειρηματικότητα αυτής θα βρεθούν στο επίκεντρο της ειδικής ημερίδας που πραγματοποιεί το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου από τις 14:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία από το γυναικείο παράρτημα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ICCWomen και το cluster  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επισημάνσεις αναμένονται από την Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου και την κα. Αυγερινοπούλου ενώ εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, των συναρμόδιων υπουργείων, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, επιστημονικοί συνεργάτες μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου αναμένεται να αναλύσουν το ενεργειακό προφίλ της χώρας μας, τα βήματα που προωθούνται, τις νομικές διαστάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς από την Πρόεδρο του ICC Women Hellas, Άννα Καμαρίδη και την Επικεφαλής Ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ICC Women Hellas, Αγγελική Μπούρα.

Για το επιχειρηματικό πλαίσιο, ομιλήτριες θα είναι η Δρ. Ελένη Ζαφειράτου, Business Development Manager, Interphoton Investment Group, η Δρ. Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου, Σύμβουλος Καινοτομίας και Ενεργειακής Μετάβασης, Μέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ, η Αντιγόνη Βαφείδου, Director of Operations and Legalfor Europe, Advent Technologies, η Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης Ρυθμιστικού και Κανονιστικού Πλαισίου Ενέργειας, HELLENiQ Energy, η Βασιλική Κουμπλή Δικηγόρος – Δικηγορική Εταιρεία Μεταξάς & Συνεργάτες Επιστ. Συνεργάτις – Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης Επιστ. Συνεργάτις – Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών – Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Renovate Europe για το έτος 2022και η Έλενα Αθουσάκη, Υπεύθυνη ESG, Βιώσιμης Ανάπτυξής & Κλιματικής Αλλαγής, Όμιλος Motor Oil.

διάβασε και αυτό  Φωτεινή Χαλαστάνη Το Αστικό πράσινο θέλει Προστασία

Για το θεσμικό πλαίσιο θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η Ευρωβουλευτής και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρία Σπυράκη, η Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ/Καθηγήτρια ΕΜΠ, Θεοδώρα Βαρβαρίγου, η Φαίη Πάλλα από την Νομική Υπηρεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, , η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Μπίλια και ο Υποδιοικητής Α’ ΔΥΠΑ, υπεύθυνος για τις ενεργητικές και τις παθητικές πολιτικές της αγοράς εργασίας, την ψηφιακή διακυβέρνηση και τη διοικητική υποστήριξη της ΔΥΠΑ, Γιώργος Καραχάλιος.

Στην Γη της Ολυμπίας αναμένεται να βρεθούν τα μέλη του γυναικείου παραρτήματος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ICCWomen , γυναίκες με διαφορετικά προφίλ  που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό, την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο. Πρόκειται για μια δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών  που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο  της Ελλάδας.

Παράλληλα έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων, του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες με τομέα δράσης την Πράσινη Ενέργεια και τις ΑΠΕ, γυναίκες του επιχειρείν ενώ η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους ενεργούς ευαισθητοποιημένους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, η παρουσία των οποίων είναι πολύ σημαντική.

Facebook Comments Box

Απάντηση