AFFIDEA Ολοκληρωμένο Πακέτο Εξετάσεων για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προσφέρει ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12). Το πακέτο προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές για την σεξουαλική υγεία εξετάσεις σε προνομιακή τιμή, και συγκεκριμένα:

 Αντισώματα έναντι Ηπατίτιδας Α

 Αυστραλιανό Αντιγόνο (Ηπατίτιδα Β)

 Αντισώματα έναντι Ηπατίτιδας C

 HIV
Το προνομιακό πακέτο ισχύει από 1 έως 31 Δεκεμβρίου σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea πανελλαδικά.
Τι είναι το AIDS και πως μπορείτε να προφυλαχθείτε Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus – Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS). Δρα καταστρέφοντας κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και
συγκεκριμένα τα CD4+ T λεμφοκύτταρα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις και άλλα νοσήματα. Ο όρος AIDS αναφέρεται στο τελευταίο στάδιο της HIV λοίμωξης, κατά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το HIV οροθετικό άτομο είναι επιρρεπές σε διάφορα νοσήματα και συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της καθημερινής κοινωνικής επαφής (χειραψία, αγκαλιά, φιλί στο μάγουλο), του σάλιου, των δακρύων και του ιδρώτα, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ο χρόνος μεταξύ μόλυνσης από τον ιό και εκδήλωσης του AIDS ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ενώ η έγκαιρη χορήγηση συνδυασμού αντιρετροϊκών φαρμάκων υψηλής δραστικότητας επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη του νοσήματος και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τη θνητότητα. Σήμερα, η HIV λοίμωξη θεωρείται χρόνια νόσος, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής
λαμβάνει συστηματικά τη θεραπεία του.
H διάγνωση της HIV λοίμωξης μπορεί να γίνει στο Εργαστήριο, μετά από απλή αιμοληψία, με ειδική για τον HIV εξέταση η οποία ανιχνεύει τα αντισώματα έναντι του ιού που παράγει ο οργανισμός.

διάβασε και αυτό  Άμεση Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Λ. Αλεξάνδρας. Για ποιο λόγο;

Η σωστή ενημέρωση του πληθυσμού για την εξέταση, η πρόσβαση όλων των ασθενών στις νεότερες θεραπείες και κυρίως η έγκαιρη διάγνωση και η λήψη θεραπείας από όλους τους ασθενείς, αποτελούν προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

COVID-19 και HIV λοίμωξη
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι τα HIV θετικά άτομα τα οποία λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, δεν έχει φανεί ότι είναι πιο πιθανό, τα άτομα αυτά, να εκδηλώσουν πιο σοβαρά συμπτώματα, εφόσον η νόσος τους αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά. ΗIV θετικά άτομα τα οποία είναι ανοσοανεπαρκή θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό. Ο λόγος είναι ότι το ανοσοποιητικό τους
σύστημα δεν είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τον ιό.
Διαβάστε περισσότερα: https://affidea.gr/news/covid-19-neos-koronoios-kai-hiv-loimoxi/

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.
Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.
Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.
Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Διώξε την κόπωση με Spiroulina PLATENSIS!Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Οι Καταρράκτες της Έδεσσας αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: