Κοινωνία

22 ώρες μετά 1.200 ΙΧ παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό

Ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου υφίστανται περίπου 1.2000 οδηγοί που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, ενώ περίπου 1.800 έχουν απεγκλωβιστεί από το προσωπικό του Στρατού, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική κατά την ολονύχτια μάχη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας και ενώ πολλοί από τους οδηγούς είχαν μείνει 12 ώρες εγκλωβισμένοι, έφτασε στην Αττική Οδό ο στρατός, ο οποίος μοίρασε μπάρες, νερά και κουβέρτες.

Ορισμένοι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Μανώλης, οδηγός ταξί, που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό 10 λεπτά αφού μπήκε στο δρόμο και ενώ ρώτησε την υπάλληλο όταν πλήρωσε τα διόδια και εκείνη τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για πιθανά προβλήματα!

Ο οδηγός, που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και ενώ ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με την πελάτισσά του και μια άλλη γυναίκα, σε πίσω αυτοκίνητο που της τελείωσαν τα καύσιμα, είπε ότι μπήκε στην Αττική Οδό χθες στις 10:20!

«Είμαστε χιλιάδες αυτοκίνητα» είπε και τόνισε ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα βρίσκεται εγκλωβισμένη και μια μεγάλη γυναίκα, η οποία είχε πάει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επέστρεφε στο σπίτι της όταν η κακοκαιρία και η αδιαφορία τους εγκλώβισαν!

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12:00. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε μιλώντας στο MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

«Θα καταλογιστούν ευθύνες»

Μιλώντας στο Open την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου επεσήμανε ότι μέχρι προ ολίγου είχαν απεγκλωβιστεί τα δύο τρίτα των οχημάτων, δηλαδή 1800 οχήματα και παρέμεναν άλλα 1200, αρκετά απ’ αυτά εγκαταλελειμένα. Εξήγησε ότι μεταφέρθηκαν με διάφορα μέσα ή έφυγαν από μόνοι τους γύρω στις 3.000 με 3.5000 άνθρωποι. Ο Προαστιακός έπαιρνε κόσμο απ’ όλα τα σημεία εξόδου και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και σήμερα από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

διάβασε και αυτό  Οι μεταναστευτικές πολιτικές ως εργαλείο καταδυνάστευσης των λαών του Καθηγητή Δημητρίου Γκίκα

«Αυτή την ώρα το σώφρον είναι να βρίσκονται όλοι σε ασφαλή σημεία, να μη βρίσκονται στο δρόμο προκειμένου να διευκολυνθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν το δρόμο», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως από κει και πέρα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με την Τροχαία και την Πολιτική Προστασία ώστε να λαμβάνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις για την κίνηση στο επόμενο διάστημα.

«Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αυτή του ανοίγματος της Αττικής Οδού εξαιτίας των εκατοντάδων οχημάτων που υπήρχαν και το όγκου του χιονιού που έπεσε. Βρίσκεται σε εξέλιξη με βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και την προστασία της υγείας τους. Γι αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πήγαιναν στ’ αυτοκίνητα, έδιναν στους ανθρώπους κουβέρτες, νερό, τρόφιμα ή βοηθούσαν να μετακινηθούν όσοι ήθελαν να φύγουν», ανέφερε.

Αττική Οδός: 22 ώρες μετά 1.200 ΙΧ παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα! | 2 25 1024x768 1

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως «είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αττικής Οδού. Είχαν εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός και ότι διαθέτουν συγκεκριμένα μηχανήματα προκειμένου να συνδράμουν και να διαχειριστούν την κατάσταση. Τίποτα απ’ όλ’ αυτά δεν λειτούργησε. Αυτό που μπορώ να πω ετούτη την ώρα, διότι η προσοχή της κυβέρνησης είναι προσηλωμένη στη διαχείριση του απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη μια και της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης από την άλλη, είναι ότι δεν μείνει αυτή η κατάσταση έτσι. Θα καταλογιστούν ευθύνες στην Αττική Οδό, θα υπάρξουν συνέπειες και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αυτή η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος να βρει μια δικαίωση».

 

Αττική Οδός: 22 ώρες μετά 1.200 ΙΧ παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα! | 1 31 1024x768 1

«Οφείλουμε ειλικρινείς εξηγήσεις»

Όσον αφορά τη γενικότερη διαχείριση της κατάστασης και τους εγκλωβισμούς οδηγούς με σοβαρά προβλήματα και σε άλλους δρόμους της Αττικής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Υπάρχει ένα ζήτημα που είναι η διαχείριση της κατάστασης, που πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα τώρα και από την άλλη πλευρά προφανώς και οφείλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση και να είστε σίγουροι ότι θα εξηγήσουμε απόλυτα με κάθε ειλικρίνεια και θα δώσουμε όλες τις απαντήσεις που δικαιούται η κοινωνία να πάρει. Είχαμε έναν χιονιά που ήρθε νωρίτερα και με πολύ μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί. Εξηγήσεις θα δοθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι η Πολιτική Προστασία δεν είχε προγνώσεις, οι οποίες να μιλούν για τέτοια ένταση χιονόπτωσης -έχουμε διπλάσιο χιόνι από αυτό που έπεσε απ’ τη ‘Μήδεια’- και είναι μία από τις μεγαλύτερες καταιγίδες χιονιού των τελευταίων δεκαετιών στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχαμε αργία είναι ότι οι προγνώσεις δε μιλούσαν για τέτοια ένταση και μέγεθος φαινομένου και για τέτοια χρονική έλευση του φαινομένου. Το φαινόμενο ήρθε νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερη ένταση. Αν είχε προβλεφθεί ότι θα ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου από το πρωί της Δευτέρας, όπως έκλεισαν τα σχολεία θα κηρύττονταν και αργία από τη Δευτέρα και μετά. Αυτό το γεγονός συν την κατάρρευση της Αττικής Οδού, συν και το ότι πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν στις κεντρικές αρτηρίες, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη και αλλού δεν έγιναν γρήγορα και οι δρόμοι αυτοί έκλεισαν προκάλεσε αυτά τα προβλήματα, με κορυφαίο και κεντρικό το ζήτημα της Αττικής Οδού.

διάβασε και αυτό  Παλαιό Φάληρο: Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια ξεκίνησε...

 

Στην ερώτηση αν έγιναν όλα σωστά όταν έχουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους, όταν έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα όταν βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κλπ, δεν υπάρχει προφανώς απάντηση ότι έγιναν όλα σωστά.

 

Αττική Οδός: 22 ώρες μετά 1.200 ΙΧ παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα! | 5490062 1.jpg

Η ώρα των απαντήσεων και των εξηγήσεων στην κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε κι εξακολουθεί να ταλαιπωρείται θα έρθει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουμε τώρα. Πρώτον γιατί η προτεραιότητά μας είναι εκεί και δεύτερον γιατί όταν ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση, με νηφαλιότητα και σ’ ένα κλίμα που δεν θα είναι φορτισμένο η κυβέρνηση θα δώσει τις απαντήσεις της και θα αποδώσει προφανώς τις ευθύνες σε εκείνους που θα έπρεπε να λειτουργήσουν με πολύ διαφορετικό τρόπο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

πηγή vradini

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: