ΚοινωνίαΠεριφέρειες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Έρχεται ο “ΛΕΑΝΔΡΟΣ”

Σήμερα Τετάρτη θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Με χιόνι έχει καλυφθεί ο Άγνωστος στρατιώτης Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα από χθες είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί από χιόνι μεγάλο μέρος της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σαΐτας Παντελής

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Δευτέρα (11-01-2021) το απόγευμα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο twiter του

“Η κακοκαιρία ήδη δοκιμάζει πολλές περιοχές της χώρας μας. Αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα 24ώρα. Απευθύνω έκκληση να λαμβάνετε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. pic.twitter.com/lOFT9mCEnO

— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) January 13, 2021

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το βράδυ της Τετάρτης 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1. 

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1.

διάβασε και αυτό  «Stop Bullying»: Γραμματόσημα με «ηχηρό» μήνυμα στα σχολεία όλης της χώρας

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Facebook Comments Box

Απάντηση