Κοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης ‘Αμεσες αποζημιώσεις

Για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νησί. Τόνισε ότι δυστυχώς λόγω των φυσικών καταστροφών που έχουν χτυπήσει τη χώρα με πιο πρόσφατο περιστατικό τη θεομηνία στη Λάρισα, ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει εμπειρία στην καταγραφή ζημιών και στην γρήγορη εκταμίευση των απαραίτητων ποσών. Αυτό θα γίνει τώρα και στη Σάμο προκειμένου να ξαναβρεί το συντομότερο τους κανονικούς της ρυθμούς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία αντίδραση του μηχανισμού 112, καθώς εστάλη προειδοποίηση στους κατοίκους για τσουνάμι μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο των δυο νέων παιδιών στη Σάμο και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων που ενέχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

«Είναι πρόβλημα από το παρελθόν θα σκύψουμε πάνω και από αυτό πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι το ελάχιστο για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των νέων παιδιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΠΑΙΤΩΝ

Απάντηση