Ελλάδα

Βράβευση κρασιών ΕΟΣ Σάμου

Τα 60 χρυσά βραβεία έφτασαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στον διαγωνισμό Decanter.

Δύο ακόμα χρυσά βραβεία έλαβαν τα PDO κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου στον διεθνή διαγωνισμό DECANTER World Wine Awards 2021 φτάνοντας έτσι τα 60 χρυσά βραβεία μόνο απ’ αυτό το διαγωνισμό.

Το Samos Vin Doux, με βαθμολογία 95/100 και το Samos Nectar, με βαθμολογία 96/100 κέρδισαν τα χρυσά τους βραβεία ανάμεσα σε κρασιά από 56 διαφορετικές χώρες και επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη δυναμική του σαμιακού αμπελώνα με το χρυσαφένιο μοσχάτο σταφύλι.

Η διάκριση αυτή έχει μέγιστη βαρύτητα σε όλο τον αγγλόφωνο οινικό κόσμο αλλά και τις διεθνείς αγορές οίνου, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ανά τον κόσμο.
Για 15 συνεχόμενες ημέρες τον Ιούνιο, 170 ειδικοί του κρασιού από όλο τον κόσμο -ανάμεσα στους οποίους και 44 Masters of Wine και 11 Master Sommeliers- δοκίμασαν τυφλά 18.094 κρασιά, αριθμό ρεκόρ για τον διαγωνισμό και διέκριναν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έχουν τιμηθεί σε όσους διαγωνισμούς συμμετείχαν:

ΑWARDS 2021

Samos Vin Doux

DECANTER 2021 – GOLD

ΒΕRLINER WINE TROPHY 2021- GOLD

KOREA WINE CHALLENGE –GOLD

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΣΠΡΟ

Diamant Trophee Admirable στο διαγωνισμό FEMMES ET VINS DU MONDE Monaco 2021

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ

Diamant Mention Honorifique στο διαγωνισμό FEMMES ET VINS DU MONDE Monaco 2021 

Samos NECTAR

DECANTER 2021 – Gold

και CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021- GOLD

Samos ΑNTHEMIS

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021- SILVER

Facebook Comments Box

Απάντηση