ΑΛΛΑ

Βόλεϊ γυναικών: Η κλήρωση για το Κύπελλο

Το μεσημέρι της Παρασκευής (26/3) διεξήχθη η κλήρωση για το Κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών από την οποία προέκυψαν πολλά δυνατά ζευγάρια.

Μπορεί να μην συνεχίζεται το πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών, αλλά θα έχουμε κανονικά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου έστω και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα 12 από τις 14 ομάδες (δεν συμμετείχαν Πανναξιακός και Ηλυσιακός) της Volley League μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26/3) στην κληρωτίδα απ όπου και προέκυψαν τα ζευγάρια της πρώτης φάσης.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις

Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας

Α.Ε.Κ. – Α.Σ. Άρης

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι δώδεκα ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεταιη ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Οβαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Προημιτελική Φάση:

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

διάβασε και αυτό  Δήμος Καλλιθέας: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου Καλλιθέας 27/1/2021

Ημιτελική Φάση:

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.

Πηγή: m.sport24.gr


Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: