θέατροΠολιτισμός

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ του ΑΡΚΑ

“Βιολογικός Μετανάστης”
του Αρκά

από την θεατρική ομάδα
του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ταύρου

Μετά τους ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ την εκπληκτική αλληγορία (έτσι το είδαμε εμείς) του Αρκά για την πάλη των τάξεων μέσα σε μια χώρα που περνάει κρίση που ανέβασε το σχολείο μας το σχολικό έτος 2015-16, στο σχολ. έτος 2021-22 μεταφερόμαστε σε μια άλλη χώρα που περνάει κρίση και που εξ αιτίας της αναπτύσσονται ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις με ολέθρια αποτελέσματα!
Εχθροί εξ αίματος
“Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, χτυπημένα κι αυτά, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο, διαφωνώντας έντονα. Στη συνέχεια εμφανίζεται το δεξί νεφρό και η κατάσταση εξελίσσεται σε έναν εμφύλιο μεταξύ των οργάνων όπου απoκαλύπτονται…συνεννοήσεις και δολοπλοκίες, συνομωσίες και ίντριγκες…”
Βιολογικός Μετανάστης
Στα έγκατα του ανθρώπινου σώματος. Τώρα οι ήρωές του είναι το Συκώτι, η Χολή και ο Σπλήνας. Τρία όργανα που φιλονικούν, με απολαυστικές ατάκες, για την τύχη ενός τέταρτου, ενός ξένου. Ένα καινούριο Νεφρό, που έχει μόλις μεταμοσχευτεί στον οργανισμό, γίνεται η αιτία των διαπληκτισμών, της ίντριγκας, των απειλών και των φοβερών αποκαλύψεων που οδηγούν την πλοκή στην κορύφωση και στο φινάλε.
Υ.Γ.:  To εξώφυλλο είναι φτιαγμένο με σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη από το κόμικ “Προσφυγοποίηση“, ένα βιβλιαράκι με ποιήματα, λογοτεχνικά
αποσπάσματα και στιχάκια γνωστών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, καθώς και γελοιογραφίες του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη σχετικά με την προσφυγιά, τη μετανάστευση αλλά και την προβληματική –αν όχι υποκριτική– στάση της ΕΕ και αρκετών ευρωπαϊκών κοινωνιών.

διάβασε και αυτό  Επίτιμος δημότης Ύδρας ο σπουδαίος συγγραφέας και ελληνιστής Μάριο Βίττι

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Θεοφάνους Ελπίδα (Χολή)
Μανουσάκης Αλέξανδρος (Συκώτι)
Φορτούνης Βασίλης (Σπλήνας)
Μπαφέτη Χριστίνα, Αλεξίου Αρχοντία (Νεφρό)

—————–
Σκηνοθεσία: Μπαρσούκη Ευαγγελή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φορτούνης Βασίλης & Θωμοπούλου Δήμητρα
Ηλεκτρολόγος: Μερισιώτης Γιώργος
Επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Καλάκος Ιωάννης
Βοηθοί φωτισμού & ήχου: Μερισιώτης Γιώργος

Λίγα λόγια από την ομάδα

Ο “Βιολογικός μετανάστης ” του Αρκά ήταν η αιτία που ενωθήκαμε και δουλέψαμε σαν ομάδα. Ήρθαμε κοντά, αναλύσαμε χαρακτήρες, δουλέψαμε πάνω τους. Στις πρόβες διασκεδάσαμε τους καυγάδες μεταξύ της χολής και του συκωτιού, χωρέσαμε το γέλιο στον αυταρχικό σπλήνα. Νιώσαμε την απελπισία του νεφρού. Μέσα από αυτούς τους ρόλους, βρεθήκαμε μπροστά σε μια όχι τόσο καλή πλευρά της πραγματικότητας που ζούμε. Αυτή του φόβου και της εναντίωσης σε οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό και που μπορεί αυτό να μας οδηγήσει. Μάθαμε πως η επιτυχία είναι συνέπεια της συνεργασίας και το πιο σημαντικό: Πως ο φανατισμός είναι κοντόφθαλμος και τα αποτελέσματά του, ολέθρια. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δόθηκε να μάθουμε κάτι τόσο σημαντικό και θα θέλαμε το μήνυμα του να το πάρετε απόψε μαζί σας φεύγοντας και να το κάνετε τρόπο ζωής. Ελπίζουμε η παράσταση να είναι τόσο ευχάριστη σε σας, όσο και σε μας που την ετοιμάσαμε.
Με εκτίμηση, η ομάδα.
Εις το επανιδείν.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: