Νέα Καλλιθέας

Βασίλης Παπαχρήστος μαζί με εργαζόμενους και δημότες Καθαρίζουμε την Καλλιθέα

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους για την συνεχή βελτίωση της εικόνας της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Καλλιθέας  στον “ευαίσθητο” τομέα της καθαριότητας, αλλά και στην ανάγκη όλοι οι δημότες να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα θετικά αποτελέσματα -που είναι ήδη ορατά-, να μεγιστοποιηθούν, μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Παπαχρήστος  σε συζήτηση που είχαμε.

Αρχικά μας τόνισε ότι η καθαρίοτητα είναι από τις προτεραιότητες που έθεσε  ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης για αυτό τον λόγο εξάλλου σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διοίκησης βρέθηκε στους χώρους που βρίσκονται οι εργαζόμενοι από τις πρώτες πρωινές ώρες.  Σήμερα δεν είναι τυχαίο ότι η επικοινωνία που έχουμε γίνεται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε ο κ. Παπαχρήστος

“Η καθαριότητα είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που υποχρεούται να παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες. Από τις πρώτες μέρες της θητείας μας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και ευρύτερα του Δήμου που εξ’ αιτίας  της απότομης μείωσης του προσωπικού, λόγω και της λήξης κάποιων εποχιακών συμβάσεων δεν ήταν καλή.  Μπορούμε να πούμε οτι με τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, με την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και την ενίσχυση του τομέα με εργαζόμενους  που βρισκόταν σε άλλες υπηρεσίες από την προηγούμενη διοίκηση , η εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Όποια προσπάθεια όμως και αν καταβάλει ο Δήμος για μια καθαρότερη πόλη, δεν θα είναι αρκετή, χωρίς την συμβολή των πολιτών. Τηρώντας όλοι τον Κανονισμό Καθαριότητας και τα ωράρια αποκομιδής των απορριμμάτων, εφαρμόζοντας την ανακύκλωση, αποφεύγοντας να ρίχνουμε στους κάδους κλαδιά και μπάζα που προκαλούν βλάβες στους μηχανισμούς των απορριματοφόρων και των κάδων και ανεβάζουν το κόστος διάθεσης των απορριμμάτων και συνεργαζόμενοι με τις υπηρεσίες μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Το αποτέλεσμα όμως όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της προσπάθειας που καταβάλλεται μέσα στο διάστημα των πρώτων 30 ημερών από την ανάληψη της διοίκησης  από εμάς , όπως είπε, έχει ορατά αποτελέσματα όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές.

διάβασε και αυτό  Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει για να έχουμε την πόλη μας Καθαρή, όλοι μας σαν δημότες να χρησιμοποιούμε σωστά  τους κάδους. Επίσης να υπάρχει αποφυγή  ή ρίψης μπάζων στους κάδους από τους πολίτες, καθώς και  άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας στο 210 9417000 για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κομμένων κλαδιών που δεν θα πρέπει να ρίχνονται στους κάδους, αλλά να τοποθετούνται σε σημεία που δεν εμποδίζουν την διέλευση πεζών και οχημάτων.

Στο τέλος μας ανέφερε και το σημαντικό έργο που γίνεται και από τον Νίκο Ψυχίδη Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Τεχνικών Έργων Πολιτικής Προστασίας γιατί η Καλλιθέα έχει πολλά προβλήματα που καλούμαστε άμεσα να λύσουμε κάτι που γίνεται συνεχώς από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Το στοίχημα που δώσαμε είναι η Καλλιθέα να παρουσιάσει με την βοήθεια των εργαζόμενων και την συμπαράσταση των κατοίκων μια πόλη όπως χαρακτηριστικά λέει συνεχώς και ο Δήμαρχος μας Κώστας Ασκούνης Με “Καλή Θέα” μια πόλη που Αξίζει να Ζεις…

ρεπορταζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box

Απάντηση