Διήμερη Επιχείρηση της Ασφάλειας σε Άγιο Παντελεήμονα Παγκράτι Κυψέλη Άγιο Δημήτριο Ομόνοια και Σύνταγμα σύλληψη 10 ατόμων

Πραγματοποιήθηκε νέα εκτεταμένη διήμερη (23-24 Φεβρουαρίου 2023) επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε Άγιο Παντελεήμονα, Παγκράτι, Κυψέλη, Άγιο Δημήτριο, Ομόνοια και Σύνταγμα, συνελήφθησαν 10 άτομα, για κατά περίπτωση ληστείες, κλοπή, ναρκωτικά, όπλα, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 62 προσαγωγές αλλοδαπών και συνελήφθησαν -7- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά και όπλα

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων, συνελήφθησαν στην περιοχή του Παγκρατίου 2 ημεδαποί για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

17.940 ευρώ,
3 κινητά τηλέφωνα,

4 νάιλον συσκευασίες, με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 48,4 γραμμαρίων,
3 ποτήρια με ίχνη κοκαΐνης, ποτήρι με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 95,5 γραμμαρίων καθώς και μπουκάλι με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 18,5 γραμμαρίων,
νάιλον συσκευασία με άγνωστη καφέ ουσία συνολικού μικτού βάρους 23,2 γραμμαρίων,
νάιλον συσκευασία με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 57,1 γραμμαρίων καθώς και 2 πλαστικές σακούλες με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων,
21 ναρκωτικά δισκία,

φυσίγγιο και 2 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
αναδιπλούμενο πολυεργαλείο,
βάζο με λευκή άγνωστη ουσία, συνολικού καθαρού βάρους 116,9 γραμμαρίων,

νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη άγνωστης ουσίας συνολικού μικτού βάρους 1.599 γραμμαρίων,
πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών,
4 αναδιπλούμενα μαχαίρια,
2 συσκευασίες σπρέι πιπεριού και
δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Σύλληψη 2 ατόμων για ληστείες με απειλή όπλου

διάβασε και αυτό  Συμμορία ανηλίκων στην Κηφισιά – Λήστευαν και τρομοκρατούσαν μικρότερα παιδιά

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2023, διέπρατταν ληστείες από καταστήματα (φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κλπ), με ιδιαίτερη σκληρότητα και με την απειλή όπλου.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους, και συγκριμένα, ο ένας εισέρχονταν στα καταστήματα και πραγματοποιούσε την ληστεία, ενώ ο έτερος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου και οδηγού του οχήματος διαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις ληστειών με την απειλή πιστολιού από καταστήματα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στα Πετράλωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 ζευγάρια γάντια μοτοσικλέτας,
2 αναδιπλούμενα πολυεργαλεία, τα οποία μετατρέπονται σε μαχαίρια,
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια,
πλαστικό μέρος από τον εσωτερικό χώρο αυτοκινήτου και
αυτοκίνητο (όχημα διαφυγής).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τετελεσμένες ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από δύο άτομα που ενώθηκαν για αυτό το σκοπό, με τη χρήση όπλου, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματός τους.

Σύλληψη 3 ατόμων για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας 3 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία καθώς και σε κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 διαβατήρια αλλοδαπών,
27 άδειες διαμονής αλλοδαπών υπηκόων,
6 ταυτότητες αλλοδαπών,
δελτίο αιτούντος διεθνής προστασίας,
12 τηλεφωνικές συσκευές και 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
8 τάμπλετ και 13 φορητοί υπολογιστές,
6 κοσμήματα,
διάφορα εξαρτήματα και φωτοαντίγραφα εγγράφων αλλοδαπών και
1.330 ευρώ.
Τα κατασχεμένα ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών ατόμων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πίσω από καλοριφέρ οικίας και είναι αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ για τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν υπήρχαν αποδεικτικά έγγραφα, πιστοποιητικά προέλευσης, ούτε μπορούσε να δικαιολογηθεί η κατοχή τους. Στο πλαίσιο αυτό, 8 κινητά τηλέφωνα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είναι κλεμμένα, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

διάβασε και αυτό  Ο «Vor V Zakone» της Γεωργιανής μαφίας πιάστηκε στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

Σύλληψη για κλοπή, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για καταδικαστική απόφαση

Στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή. Εξιχνιάστηκε μια περίπτωση κλοπής από όχημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπρέι πιπεριού καθώς και 3 κάρτες, με στοιχεία κατόχου διαφορετικά από του συλληφθέντα.

Σύλληψη 2 ατόμων για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε όχημα, συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 46 κάρτες τραπέζης, 12.240 ευρώ, ημερολόγιο με σημειώσεις, 3 κινητά τηλέφωνα καθώς και 4 πλαστικές σφραγίδες επιχειρήσεων.

Προσαγωγές και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν επίσης και 62 προσαγωγές αλλοδαπών, από τους οποίους οι 4 συνελήφθησαν για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Τέλος, σχηματίστηκαν 3 δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 4 ατόμων, για τετελεσμένες διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση ενώ εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών από το εσωτερικό οχημάτων. Πρόκειται για:

αλλοδαπό, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021 διέπραξε 9 κλοπές,
αλλοδαπό, ο οποίος το διάστημα από Απρίλιο έως Ιούλιο του 2022, διέπραξε 12 κλοπές και
2 αλλοδαπούς, οι οποίοι από αρχές Νοεμβρίου 2021 έως και αρχές Σεπτεμβρίου 2022, διέπραξαν 18 τέτοιες κλοπές.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

διάβασε και αυτό  ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

 

astynomikes_epixeirhseis1

 

 

astynomikes_epixeirhseis2

πηγή vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
  2.909 εργαζόμενοι μετά από σχεδόν 20 χρόνια εργασίας στο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: