ΑττικήΕλλάδα

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτερ

Τα τρακτέρ έχουν φτάσει  ήδη στο Κάστρο Βοιωτίας και πραγματοποίησαν συνέλευση οι αγρότες ώστε να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες για την κάθοδο στην Αθήνα,  την Τρίτη.

Περίπου 80 τρακτέρ, αρκετά γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά και αγροτικά Ι.Χ. βρέθηκαν στο Κάστρο Βοιωτίας το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το thessaliatv.

Μαζί τους ενώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας  τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Αρχικά συναντήθηκαν οι  αγρότες και  κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα και τον Βόλο  στη Λαμία. Εκεί ενώθηκαν με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με αυτούς από τη Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο Βοιωτίας.

Στον τελικό προορισμό έφτασαν πάνω από 80 τρακτέρ και αρκετά γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα διανυκτερεύσουν στο Κάστρο, όπου θα «κλειδώσουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι τους προς την Αθήνα, όπως μετέδωσε το thessaliatv.

Περιπολικά της αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος του εθνικού δικτύου, συνόδευαν τα αγροτικά οχήματα που δεν κινούνταν με περισσότερα από 40 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρωί της Τρίτης αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Ο τελικός αριθμός των τρακτέρ δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς ενισχύσεις αναμένονται από σημεία της Θήβας και της Αττικής.

Από τη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει εννέα τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

διάβασε και αυτό  Δήμος Νέας Σμύρνης εκλογή του Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου

Στους παραπάνω αριθμούς έρχονται να προστεθούν και τα δεκάδες λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα.

Από το πρωί της Τρίτης δεκάδες λεωφορεία αναμένεται να μεταφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα.

Ειδικότερα, περισσότερα από 20 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τη Φθιώτιδα, ενώ θα ξεκινήσουν λεωφορεία από το Δομοκό και την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, από τη Φθιώτιδα θα μετακινηθούν στην Αθήνα 800 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ 5 λεωφορεία θα ταξιδέψουν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα και 2 λεωφορεία από την περιοχή του Δομοκού.

Αναχώρηση αγροτών από το Ηράκλειο Κρήτης για να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα την Τρίτη:

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα
Ενόψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε ισχύ.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
Με λεωφορεία και Ι.Χ. από την Πάτρα
Με λεωφορεία και Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

διάβασε και αυτό  Aπό τη Δευτέρα δωρεάν self test για εμβολιασμένους και μη

Ειδικότερα, αγρότες από την Αιγιάλεια, τη Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί από την Αχαΐα και μετά τη στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα αναχωρήσουν και αυτοί αύριο το πρωί από τις περιοχές τους, με προορισμό την Αθήνα. Στην περιοχή των Μεγάρων, οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση