Νέα Καλλιθέας

Τρίτη 1η Αυγούστου 18.00 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας αποχαιρετάμε τον Γιώργο Αντωνακάκη

  Την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 18.00 μ.μ. στο νεκροταφείο της Καλλιθέας η πολιτική κηδεία του Γιώργου  Αντωνακάκη θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Γιώργο Αντωνακάκη ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή. Ο σύντροφος Γιώργος γεννήθηκε το 1948 στα Χανιά από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο πατέρας του ήταν στον ΕΛΑΣ και η μητέρα του στην ΕΠΟΝ. Στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, ο πατέρας της μητέρας του δολοφονήθηκε το 1947 στα Χανιά, σαν Γραμματέας του ΕΑΜ.

Ο σύντροφος Γιώργος Αντωνακάκης τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο το 1968 και τα επόμενα χρόνια ως το 1975 φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ως σκηνοθέτης, ως διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό “93,1”, ενώ ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές της θεατρικής σκηνής “Αλέκα Παΐζη”. Τα τελευταία χρόνια ήταν και διευθυντής στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Το 1963 σε ηλικία 15 χρονών, μαθητής οργανώθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και τα επόμενα χρόνια ως την ενοποίησή της με τη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν μέλος του Γραφείου Μαθητών Αθήνας.

Τα επόμενα χρόνια ασχολείται με τον πολιτισμό στον Δήμο της Καλλιθέας, συνεργάζεται με μέλη της ΚΝΕ και το 1978 οργανώνεται στο ΚΚΕ. Αναλαμβάνει διάφορες χρεώσεις στα Τμήματα Πολιτισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής και στις Αχτιδικές Επιτροπές της Καλλιθέας και των Καλλιτεχνών. Από το 1982 έως σήμερα εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλλιθέας, ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού για οχτώ χρόνια.

διάβασε και αυτό  Smashed στο ΚΠΙΣΝ

Ο σύντροφος Γιώργος Αντωνακάκης υπηρέτησε για περισσότερα από 40 χρόνια τους σκοπούς του ΚΚΕ σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στον χώρο του Πολιτισμού.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Την παραίτησή του από τη το χαρτοφυλάκειο του υπουργού Προστασίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: