Τριήμερο «μάχης» πέντε Κερκυραίων στις αθλητικές εκλογές

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν (εκτός από μπάσκετ όπου υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες & πυγμαχία όπου έχει διοίκηση πρωτοδικείου) όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος στις 31 Μαρτίου.

Οι διαδικασίες κορυφώνονται με έντονο κερκυραϊκό ενδιαφέρον σήμερα, αύριο και την Δευτέρα. Συγκεκριμένα σήμερα πραγματοποιούνται οι εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, με τον πρόεδρο του «ΑΣ Αλκίνοος» Κέρκυρας, Ηρακλή Ροδίτη να διεκδικεί θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Την εκλογική σκυτάλη παίρνει την Κυριακή (28/3) η  υποψηφιότητα του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, Γιώργου Δημουλή, για το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων. Ενώ,  τη Δευτέρα (29/3) στο επίκεντρο θα είναι  οι  εκλογές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και  της Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟ ΚΥΜΑ» δίνει τη μάχη για την προεδρία, ενώ με την παράταξή του, ο γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, Άκης Παυλογιάννης είναι υποψήφιος για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ. Στο σκάκι, υποψήφιος για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας  είναι  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, Μάνος Ναθαναήλ . Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι «αθλητικές εκλογές» διεξάγονται ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής κάλπης «ΖΕΥΣ».

Η ακτινογραφία των εκλογών

Στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών συμμετέχουν τα σωματεία μέλη κάθε Ομοσπονδίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις του αθλητικού νόμου, δηλαδή είναι ενεργά, έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στις αρχαιρεσίες για την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ), που διεξάγονται σήμερα συμμετέχουν 38 σωματεία, μεταξύ των οποίων ο ΑΣ Αλκίνοος Κέρκυρας.

διάβασε και αυτό  Τα ζώδια της εβδομάδας από τον Κώστα Λεφάκη

Την προεδρία διεκδικούν ο Αναστάσιος Λάγκας (ΑΟ Σπάρτακος Ιωαννίνων) και ο Ιωάννης Γέροντας (Βύβων Χαλανδρίου), ενώ για τις 13 θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου θα δώσουν εκλογική μάχη 24 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλής Ροδίτης του Αλκίνοου Κέρκυρας. Την Κυριακή (28/3) είναι η σειρά της  Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) να εκλέξει τα νέα της διοικητικά όργανα. Στις εκλογές συμμετέχουν εκλέκτορες 29 σωματείων, μεταξύ των οποίων ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας.

Την προεδρία διεκδικούν δύο υποψήφιοι, Ιωάννης Βράμπας (Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) και Βασίλειος Λυκομήτρος (Κωπηλατικός Όμιλος Ελλάδος), ενώ  τις 10 θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου διεκδικούν 14 υποψήφιοι & ανάμεσά τους, ο  πρόεδρος του ΝΑΟΚ και παλαιός διεθνής κωπηλάτης Γιώργος Δημουλής. Την Δευτέρα (29/3) θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ.  Δικαίωμα ψήφου έχουν   202 σωματεία, μεταξύ των οποίων τρία κερκυραϊκά, ΝΑΟΚ, Ναυσίθοος & Νηρέας. Υποψήφιοιπρόεδροι είναι ο συμπατριώτης μας Ολυμπιονίκης μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟ ΚΥΜΑ» και ο παλαιός διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος με την παράταξη «Κολυμπάμε Μαζί». Τις 20 θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου διεκδικούν 38 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, Άκης Παυλογιάννης, με την παράταξη του Σπ. Γιαννιώτη. Τέλος την ίδια μέρα  διεξάγονται και οι εκλογές στην Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, με τη συμμετοχή 99 σωματείων-μελών της, ανάμεσα στα οποία ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας. Την προεδρία διεκδικούν δύο υποψήφιοι, ο Λιμβέριος Αγγελάκης (Φυσιολάτρης Νίκαιας) και ο Ευστάθιος Ευσταθόπουλος (Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου). Τις 20 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο θα διεκδικήσουν 37 υποψήφιοι, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος του αρχαιότερου σκακιστικού ομίλου της χώρας, Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας, Μάνος Ναθαναήλ.

Στο πλευρό του Σπ.Γιαννιώτη 33 «θρύλοι» του υγρού στίβου

διάβασε και αυτό  Έξι πόνοι στο σώμα που φαίνονται «αθώοι», αλλά φανερώνουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας

Με κοινή τους δήλωση 33 σπουδαία ονόματα της κολύμβησης που υπηρέτησαν το άθλημα σε διαφορετικές δεκαετίες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σπύρου Γιαννιώτη για τη θέση του προέδρου στην ΚΟΕ.

Η ανακοίνωση

«Ως παλαιοί αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες του αθλήματος στη χώρα μας αλλά και τη νέα γενιά που έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα σε διεθνές επίπεδο.

Ο χώρος της κολύμβησης έχει ανάγκη από σωστή καθοδήγηση, νέες ιδέες αλλά και στήριξη στις μικρές ηλικίες και φυσικά στα μέλη των εθνικών ομάδων.

Η υποψηφιότητα του “ασημένιου” Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη για την προεδρία της ΚΟΕ είμαστε σίγουροι πως θα δώσει νέα δυναμική στο άθλημα της κολύμβησης.

Είναι σημαντικό για τον υγρό στίβο της χώρας ο Σπύρος Γιαννιώτης να είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας μετά από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου 2021.

Γι’ αυτό και στηρίζουμε την υποψηφιότητά του μ’ όλες μας τις δυνάμεις».

Αντωνόπουλος Απόστολος
Αργύρης Μάκης
Βασταρδής Γιάννης
Γαλήφος Κώστας
Γιαρένη Αφροδίτη
Γκρινιαζάκης Θεόδωρος
Δάρα Σοφία
Δημάκης Γρηγόρης
Ηλίοπουλος Μιχάλης
Θεοδώρου Αριστοτέλης
Ιωαννίδης Άρης
Καρύδης Δημήτρης
Κεφαλέα Κίρκη
Κομνηνός Δημήτρης
Κορέτσης Παύλος
Κουτουμάνης Θεόδωρος
Λεοντής Δημήτρης
Μάλαμας Ηλίας
Μαχαίρα Τόνια
Μπούμη Στέλλα
Παντής Παντελής
Παπαδόπουλος Αναστάσιος
Ρουσσάκη Έλλη
Σαχά Κατερίνα
Σγουρής Κώστας
Σιώκος Κωσταντίνος
Σουφλάρης Τρύφωνας
Συρίγου – Σπυροπούλου Κωνσταντίνα
Τσιτουρίδης Διογένης
Φωκαίδης Αντώνης
Φωκιανός Νίκος
Χασιωτης Δημήτρης
Ψιλόλιγνου Σοφία

Πηγή: kerkyrasimera.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Εν πλώ και επί τω ατμοπλοίω ‘Κολοκοτρώνης’  την 27 εικοστήν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: