Ο τουρισμός πήρε το αίμα του πίσω μετά από τρία χρόνια. Πότε ρίχνει αυλαία η τουριστική περίοδος;

Πολύ ευχάριστα κινήθηκε το φετινό καλοκαίρι  για τα ξενοδοχεία, αφού ο τζίρος έφθασε τα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Μετά από τρία χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας και υγειονομικής κρίσης, ο τουρισμός πήρε το αίμα του πίσω και σκόρπισε χαμόγελα στους επιχειρηματίες που αγωνιούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή για το πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι, αφού ήταν έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Το ενδεχόμενο τελικά, όμως, ήταν μάλλον θετικό παρά του δέοντος, αφού πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία ξέφυγαν πολύ του στόχου τους ξεπερνώντας ακόμα και τα μεγέθη του 2019.

Παρόλο που 15 Οκτώβρη κλείνει επίσημα η τουριστική περίοδος, τα παραπάνω ευχάριστα νέα φέρνουν σκέψεις για επιμήκυνσή της σε κάποιες περιοχές. Εξ άλλου, ήδη,  στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη, και στην Κεφαλονιά θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου, ενώ ταυτόχρονα φέτος παραμένουν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία ανοιχτά έως στις 10 Νοεμβρίου.

Εκείνο που καθίσταται σαφές ειναι πως η παράταση της τουριστικής περιόδου απαιτεί διάλογο, προγραμματισμό και οργάνωση. Παράλληλα, χρειάζονται μέτρα, όπως η επιδότηση εργασίας και η μείωση των δημοτικών τελών κρίνονται απαραίτητα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν κατόπιν τα ξενοδοχεία να προγραμματίσουν προσλήψεις για 7 και 8 μήνες.

Μπορεί η σαιζόν να βρίσκεται στη λήξη για τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, όμως ο σχεδιασμός για το 2023 έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μεγάλες τουριστικές εκθέσεις ανοίγουν και εφέτος η μια μετά την άλλη, με το πρώτο μεγάλο τεστ της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας να είναι στην WTM στο Λονδίνο, που θα διεξαχθεί στις 7 με 9 Νοεμβρίου.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και όλα προετοιμάζονται…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: