«Θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου», τονίζει ο αδερφός του Διονύση Αγγελάκου, τον οποίο αποτέφρωσαν από… λάθος οι αρχές στη Γερμανία.
Μια απίστευτη υπόθεση με το μπέρδεμα των ελληνικών και γερμανικών αρχών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποτέφρωση της σορού του Διονύση Αγγελάκου, είδε το φως της δημοσιότητας.
Ο Διονύσης Αγγελάκος ταξίδεψε, στις 16 Φεβρουαρίου 2019, αεροπορικώς στη Φρανκφούρτη, όπου είχε βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είχε πει στους δικούς του, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Βρισκόταν μάλιστα σε διαρκή επικοινωνία με τη μητέρα του μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, ημερομηνία από την οποία χάθηκαν τα ίχνη του.
Η οικογένειά του δεν γνώριζε πως ο Διονύσης είχε βρεθεί νεκρός στην όχθη ενός ποταμού του Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη.
Από τη στιγμή μάλιστα που πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, η τοπική αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης, ωστόσο οι κλήσεις της παρέμειναν αναπάντητες.
Οι γερμανικές Αρχές έστειλαν μάλιστα και e-mail στο Προξενείο, μία μέρα αφότου βρέθηκε το πτώμα του 41χρονου, γνωστοποιώντας το τραγικό γεγονός, αλλά και την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και ως εκ του τούτου, η γερμανική αστυνομία προχώρησε με τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες υποθέσεις. Διατήρησε τη σορό του άτυχου Έλληνα σε ψυγείο για έξι περίπου εβδομάδες και στη συνέχεια την αποτέφρωσε.
Η αποτέφρωση μάλιστα, σύμφωνα με το «anikolouli.gr» πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που η μητέρα του Διονύση επισκεπτόταν την κόρη της η οποία ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία, αγωνιώντας για κάποια εξέλιξη σχετικά με την υπόθεσή του.
Αδυνατώντας να μάθει το παραμικρό, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως.
Ειδοποιήθηκε έτσι η EUROPOL, ενώ για ενάμιση χρόνο η οικογένεια του Διονύση τον αναζητούσε μάταια, πριν απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη.
Μετά από προτροπή της εκπομπής, οι τοπικές Αρχές επικοινώνησαν με το ελληνικό Προξενείο, το οποίο τελικά τον περασμένο Οκτώβριο του 2020 ενημερώθηκε ότι ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε.
«Η αμέλεια του Προξενείου “έστειλε” στην αποτέφρωση τον αδελφό μου»
Από την πλευρά του, ο αδερφός του 41χρονου εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Ελληνικού Προξενείου, κάνοντας λόγο για αμέλεια που οδήγησε στην αποτέφρωσή του.
«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμιση χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας», ανέφερε.
Παράλληλα, η μητέρα του 41χρονου, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της τον περιέγραψε ως έναν δοτικό και πρόσχαρο άνθρωπο που βοηθούσε όποιον το είχε ανάγκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πόσο πολύ τού στοίχισε ο χαμός του πατέρα του.
«Ήθελε να μετοικίσει στη Γερμανία για μία καλύτερη ζωή. Είχε πάει ξανά και στο παρελθόν, ήξερε και τη γλώσσα, οπότε μπορούσε να κινηθεί άνετα. Είναι πολύ φριχτό για μία μάνα να μην ξέρει πού είναι το παιδί της. Είστε η τελευταία μου ελπίδα. Απευθύνθηκα στην εκπομπή σας και στην κυρία Νικολούλη γιατί σας έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως θα βρείτε την άκρη. Άρχισα να ανησυχώ για το παιδί μου όταν δε με πήρε τηλέφωνο για ευχές στη γιορτή μου. Από τότε κίνησα τις διαδικασίες και δήλωσα στις Αρχές την εξαφάνιση. Προσπαθούσα να τον καλέσω εγώ, αλλά το κινητό του ήταν κλειστό. Δεν ήταν αδιάφορος, δεν θα με άφηνε ποτέ ν’ ανησυχώ. Θέλουμε μόνο να μάθουμε αν είναι καλά. Δεν μπορώ να ζω μ’ αυτή την αγωνία», είχε πει στην κάμερα της εκπομπής.Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το «Φως στο Τούνελ» με το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης, πήρε απάντηση πως ο ρόλος τους είναι «διαδικαστικός και σταματά στο να δώσει στην οικογένεια το πιστοποιητικό θανάτου του».