Θωμαΐδης: Αύξηση 61% στα λύματα της Αττικής

Αύξηση της τάξης του 61% εμφανίζουν οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα, όπως είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». «Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Ο κ. Θωμαΐδης δεν απέκλεισε σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι κοντά στις 8.000. Εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Βαθιά το χέρι στην τσέπη από τον Σεπτέμβρη για τους ανεμβολίαστους – Πόσα θα πρέπει να δίνουν μηνιαίως για να πηγαίνουν στις δουλειές τους

Απάντηση

Recommended
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν σήμερα (9 Νοεμβρίου) το πρωί φοιτητές που βρίσκονταν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: