Η Τραγωδία στα Τέμπη δίνουν 29,6 στην Νέα Δημοκρατία

Απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με την κυβερνώσα παράταξη να διατηρεί προβάδισμα 4,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι πρώτη με 29,6%, από 32,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25% από 25,1%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Στο όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

To δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκεται στην πρώτη θέση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και ακολουθεί η ακρίβεια.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις έχει τι κυβέρνηση επιθυμούν οι ψηφοφόροι με 28,1% να θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφές προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός καθώς το 38,9% έχει θετική γνώμη γι΄αυτόν έναντι 28,5% που εξασφαλίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Στις αρνητικές γνώμες ο πρωθυπουργός είναι στο 60,3% έναντι 70,9% που έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Απώλειες καταγραφουν και τα θετικά ποσοστά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12,4 μονάδες έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 34,5%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,1% και στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,6%.

πηγή vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης σε ολλανδή δημοσιογράφο: «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο- Δεν θα δεχτώ να προσβάλετε εμένα και τον ελληνικό λαό»

Απάντηση

Recommended
O Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο πρόγραμμα Active…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: