Το Μετρό πάει Καλλιθέα και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

Η Επέκταση της Γραμμής 1 θα συνδέει το Θησείο με την Καλλιθέα και το
ΚΠΙΣΝ. Αυτοί είναι οι Νέοι Σταθμοί στην Καλλιθέα

Τη δημοπράτηση του Έργου μέσα στην επόμενη διετία , για την κατασκευή της νέας διακλάδωσης του ΜΕΤΡΟ , που θα ξεκινάει από το Θησείο και θα φτάνει στην Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , με 4 Σταθμούς , ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής , σε συνέντευξη του πριν από λίγες ημέρες .

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών καθώς είναι σημαντική η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με το ΚΠΙΣΝ , που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια επισκέπτες , αλλά και λόγω της συμβατικής υποχρέωσης που είχε αναλάβει το Δημόσιο από το 2008 , έναντι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και δεν είχε τηρηθεί μέχρι σήμερα .
Ο Υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης , με την δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 , μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του Θησείου , καθώς θα έχει μήκος περίπου 5χλμ, και 4 Σταθμούς:
-Άνω Πετράλωνα
-Πλατεία Δαβάκη
-Λόφος Φιλαρέτου
-Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ , με κάλυψη της χρηματοδότησης για τα έργα του ΜΕΤΡΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση , με την στήριξη της ΕΤεπ , τονίζοντας ο Υπουργός
Υποδομών ότι το έργο θα εξυπηρετήσει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές των Πετραλώνων και του Δήμου Καλλιθέας . Σύμφωνα με τα στοιχεία η επέκταση της Γραμμής αναμένεται να εξυπηρετήσει 65.000 επιβάτες ημερησίως και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος .

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην σελίδα του στο fb είχε αναφέρει για το μετρό

Το ΜΕΤΡΟ έρχεται στην Καλλιθέα με 4 σταθμούς‼
Είμαστε περήφανοι γιατί οι αγώνες μας για την έλευση του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας φέρνουν αποτέλεσμα.
Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την υλοποίηση του έργου, όμως είναι βέβαιο πλέον, πως η Καλλιθέα μας θα εξυπηρετηθεί με 4 σταθμούς στη νέα γραμμή που θα ενώνει το Θησείο με τις Τζιτζιφιές και το ΚΠΙΣΝ.
Η νέα διαδρομή έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και ο χάρτης είναι ήδη αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ :
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Ο Ρουβίκωνας στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ΚαλλιθέαςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: