ΑττικήΕλλάδα

O Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στην ΕΡΤ, Mega, Open & Antenna: Το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες – Ο εκπρ. τύπου του ΛΣ απαντά

Σε καταγγελία προχώρησε ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime», λέγοντας ότι το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες. «Πράγματι έχουμε ένα θερινό κινηματογράφο που ανήκει στο Δήμο. Υπήρχε παλιότερα ένα πρωτόκολλο από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που έβγαζε δήθεν αυθαίρετα κάποια στοιχεία του κινηματογράφου ως κατασκευές, τη φύτευση των γκαζόν δηλαδή που έχουμε και εμείς βεβαίως προσφύγαμε δικαστικά και ακυρώσαμε το πρωτόκολλο αυτό. Παρόλα αυτά ήρθε το Λιμενικό, ενώ πια δεν υπάρχει το πρωτόκολλο, λειτουργώντας ως αστυνομική αρχή του αιγιαλού και της παραλίας – διότι κινηματογράφος βρίσκεται σε χώρο αιγιαλού και παραλίας – και μας επέβαλε πρόστιμο για το γκαζόν και για τη φύτευση».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα, δίπλα, στα εκατό μέτρα έχουμε μία ανοιχτή ακτή στην οποία ένας επιχειρηματίας έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ο οποίος επίσης έχει μία αυθαίρετη κατασκευή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων,(…) ενώ έχουμε εγγράφως απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και στο Λιμενικό. Εκεί μας λέει το Λιμενικό ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κάνω τίποτα».

Η απάντηση του Λιμενικού – Τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα

Τη δυνατότητα να μπορούν οι Δήμοι να παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν παρανομίες στις παραλίες, ζητά ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

διάβασε και αυτό  ΟΣΕ: Το μεγάλο φαγοπότι

Με αφορμή την κατάληψη με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλία της πόλης, ο Δήμαρχος μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα να επιβάλουν πρόστιμα για να μαζεύουν τις ξαπλώστρες γιατί είμαστε δίπλα από τις ακτές και μπορούμε άμεσα να παρεμβαίνουμε. Η Κτηματική Υπηρεσία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους, καθυστερούν πάρα πολύ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κονδύλης μίλησε στο OPEN και στην ΕΡΤ. Με αφορμή το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησε απ’ τα νησιά, ανέφερε: «Και στο Λεκανοπέδιο γίνονται τα ίδια και χειρότερα δυστυχώς. Βρισκόμαστε στην Α’ Ακτή του Αλίμου, ο χώρος εδώ ελέγχεται από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) ΑΕ. Εδώ έχουμε περισσότερες από 100 ξαπλώστρες και ομπρέλες, χωρίς καμία άδεια απολύτως. Έχει έρθει η δημοτική αστυνομία δύο φορές, έχει κάνει έλεγχο, δεν υπάρχει άδεια, έχουμε όμως ειδοποιήσει το Λιμενικό γιατί δυστυχώς ο νόμος δεν μας επιτρέπει ούτε να τις μαζέψουμε ούτε να επιβάλλουμε κύρωση. Υπάρχει ελεύθερο κομμάτι στην ακτή, υπάρχει όμως και ένα πολύ μεγάλο το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει ούτε μία ξαπλώστρα, ούτε μία ομπρέλα και έχει εκατοντάδες ξαπλώστρες και πάνω από 100 ομπρέλες. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μία τεράστια κατάληψη μέσα σε αιγιαλό και παραλία και υπάρχει μία μεγάλη εμπορική εκμετάλλευση η οποία είναι όλη αυθαίρετη. Και περιμένουμε τα αρμόδια όργανα να επιβάλουν τη νομιμότητα. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι το “κίνημα της πετσέτας” το τροφοδοτούνε και το πυροδοτούνε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που δεν σέβονται τους νόμους και το δικαίωμα του κάθε πολίτη στον δημόσιο χώρο. Πέρυσι υπήρχε μία κατάσταση η οποία ήταν τουλάχιστον οριοθετημένη δεν ήταν πλήρως νόμιμη αλλά ήταν οριοθετημένη. Φέτος είναι όλα στον αέρα και σας διευκρινίζω ότι δεν έχουμε δικαίωμα, την ώρα που στήνει κάποιος ομπρέλες, να πάμε να τον σταματήσουμε. Έχουμε μόνο δικαίωμα και υποχρέωση να ειδοποιήσουμε το Λιμενικό. Το Λιμενικό είναι εκείνο που πρέπει να έρθει να επιβάλει κύρωση, να τους βάλει να τις μαζέψουνε. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί. Δίπλα, πίσω από τις ομπρέλες υπάρχουν εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, εγκαταστάσεις, ένα μεγάλο beach bar. Υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, από το 2010. Είναι 2023, έχουν περάσει 13 χρόνια, όσο είδατε εσείς να κατεδαφίζεται ήρθαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να το κατεδαφίσουν. Σε όλη αυτή την κατάσταση έχει και μία ευθύνη το κράτος και οι υπηρεσίες του που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

διάβασε και αυτό  Biri Biri Toys - Παιχνίδια και άλλα

Πηγή: ΕΡΤ & Amarysia notia.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση