ΕλλάδαΚοινωνίαΟικονομία

Ανάβει το πράσινο φως για Fuel Pass 3. Από πότε και ποιες οι προϋποθέσεις;

Καθ’ οδόν βρίσκεται το τρίτο Fuel Pass για πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη με ορίζοντα τρίμηνης διάρκειας.

Στους δικαιούχους του Fuel Pass  είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα που φορολογούνται και κατοικούν στην Ελλάδα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Επίσης, το κάθε φυσικό πρόσωπο πρέπει να δηλώνει ένα όχημα ή μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο, το οποίο να είναι τηρεί κάθε νομιμότητα ασφαλιστικής κάλυψης και να μην οφείλονται για αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το μέτρο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε αυτή την απόφαση συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η πολύ καλή πορεία των εσόδων, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν κάποια περιθώριο για ενισχυτικά μέτρα που δεν εκτροχιάσουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Σε αυτό το σημείο σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια έχουν κάνει τον μαύρο χρυσό να είναι απλησίαστος για τα περισσότερα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού.

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα επιβίωσης τον χειμώνα, η Κυβέρνηση μελετά κάθε επόμενη κίνηση με την προϋπόθεση να μην παρεκκλίνει των δημοσιονομικών της στόχων.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Με πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη αποβιβάστηκε στο Ρέθυμνο ο Ν. Παπαθανάσης. Τι ειπώθηκε στην 52η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ;

Απάντηση