Νέα Καλλιθέας

Με κατάνυξη η γιορτή της Αγίας Παρασκευής στο ΚΕΑΤ Καλλιθέας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε, και φέτος, την θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής που ξεκίνησε από το εκκλησάκι που βρίσκεται εντός του χώρου του Κ.Ε.Α.Τ.  Μετά την καθιερωμένη λειτουργία, η μπάντα του Δήμου συνόδευσε την εικόνα και τους πιστούς, διασχίζοντας τις οδούς Σπάρτης – Λυκούργου – Σκίπη – Λεοφώρο Θησέως.


Η περιφορά, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) αποτελεί πλέον θεσμική εκδήλωση για την Καλλιθέα, ταυτίζεται δε με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), καθώς το μικρό
εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος, διότι η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτης των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Παρόντες στην εκκλησιαστική λειτουργία και την περιφορά η Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ.
του ΚΕΑΤ κ Σοφία Χαμονικολάου, ο Αναπληρωτής Διοικητής και Πρόεδρος του ΚΕΑΤ και Κοινοτικός Σύμβουλος Δρ Δημήτριος Γκίκας.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ Δημήτριος Σηφάκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με
Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας κ Παναγιώτης Μαρκοστάμος και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι φορέων. Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν: ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Ευσταθίου ,η Αντιδήμαρχος Εσόδων κ. Βάσω Μαργαρίτη, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Καλαμπαλίκης , ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ Κώστας Κόκουλος, κ. Παναγιώτης Κοττέας Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Γιώργος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ερμίδης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης, , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Παπαχρήστος, Γιώργος Αδαμόπουλος, Βασίλης Μπουκουβάλας η κοινοτική Σύμβουλος Δρ Αγγελική Αθανασακοπούλου. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την περιφορά η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Άννα  Καραμανλή και ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα κ. Βασίλης Σπανάκης . Μετά το τέλος της περιφοράς εψάλη το τροπάριο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και ο Εθνικός Ύμνος.

διάβασε και αυτό  Οι διαβάσεις και η Ευθύνη

ρεπορτάζ Δρ. Δημήτρης Γκίκας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το καλοκαίρι έχει μπει ήδη για τα καλά και ακόμη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: