ΕλλάδαΚοινωνία

Η οικογένεια του ΤέλΙ Σαβάλα πήρε την ελληνική υπηκοότητα

Ο Αριστοτέλης Σαβάλας σίγουρα θα είναι περήφανος και για άλλο ένα λόγο για την οικογένεια του, πριν λίγες ημέρες πήρε την Ελληνική υπηκοότητα.

Ο Σπαρτιάτης Αριστοτέλης Σαβάλας ή Τέλι Σαβάλας όπως ήταν γνωστός στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεοπτικός αστέρας και ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στις ΗΠΑ για όσους από τις παλαιότερες γενιές τον θυμούνται. Γιος Ελλήνων μεταναστών με καταγωγή από τον Γέρακα Λακωνίας, δεν ξέχασε ποτέ από που προέρχεται. O Τέλι Σαβάλας παντού έλεγε με υπερηφάνεια πόσο αγαπά την Ελλάδα. Δεν το έπαιζε «Αμερικάνος» παρά το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε της Χριστίνας Καψάλη και του Νίκου Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία.  Ο Νίκος Σαβάλας διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει, όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και λούστρος. Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών μεταδίδοντας τη σειρά “Your Voice of America” και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News. Αυτό ήταν και το ξεκίνημά του στον χώρο τής ψυχαγωγίας.

Η αγάπη του Τέλι Σαβάλα για την Ελλάδα ήταν μεγάλη και συνεχώς έβρισκε τρόπους να προβάλει την ελληνική καταγωγή του.

Επομένως όταν του ζήτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος να παρουσιάσει ένα ντοκιμαντερ για την Ελλάδα δεν αρνήθηκε και το 1979 έγινε πράξη σε συνεργασία με τον ΕΟΤ

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΗ ΣΑΒΑΛΑ (1979) ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Λιμπερόπουλου Αφηγητής Τέλης Σαβάλας. Σενάριο – σκηνοθεσία Δημήτρης Λιμπερόπουλος. Μουσική Σταύρος Ξαρχάκος και Ιάννης Ξενάκης. Προβλήθηκε, μέσω του ΕΟΤ, σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος ηθοποιός αφιλοκερδώς διαφημίζει τη χώρα των προγόνων του, με τον αδελφό του Κώστα, την Κλαούντια Καρντινάλε και με εμφανίσεις των ηθοποιών Ρότζερ Μουρ, Πολ Πιτσέρνι, Ρίτσαρντ Ρόντρι. Συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου με την ορχήστρα του και Δήμητρας Γαλάνη, Μανώλη Μητσιά. Ο Σαβάλας αφηγείται αγγλικά και ελληνικά.

διάβασε και αυτό  Ιερά παρακαταθήκη για τους Έλληνες και τον κόσμο όλο

Ο ‘Ελληνας “ΚΟΤΖΑΚ” από την ομώνυμη σειρά θα ήθελε σίγουρα να είναι παρών όχι μόνο νοητά που σίγουρα ήταν, την Δευτέρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες για να χαρεί με την κόρη και την οικογένεια της, που πήραν την Ελληνική Ιθαγένεια.

Η ανάρτηση του Προξενείου αναφέρει

🇬🇷 Such a joyful moment! Another successful case of awarding Greek citizenship to Mrs. Christina Savalas Kousakis, the daughter of the internationally acclaimed Greek-American actor Telly Savalas, her husband, the accomplished producer and director, Mr. John Peter Kousakis, as well as their children. We are warmly welcoming you all to the wider Greek family! 👏🏼👏🏼👏🏼
Kojak would be so proud!

May be an image of 3 people

May be an image of 3 people, people studying and textMay be an image of 3 people, people studying, book and textMay be an image of 1 person and studyingMay be an image of 3 people, people studying, book and textMay be an image of 3 people, people studying, book and text

 

Facebook Comments Box

Απάντηση