Κόσμος

Τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής επιδιώκουν να λύσουν οι νικητές του Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership Prize 2023

Με το έργο τους προσπαθούν να βοηθήσουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους με προβλήματα όρασης, να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία υπηρετεί την ανθρωπότητα και όχι το αντίστροφο, καθώς και να προστατέψουν τα δάση σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για τους τρεις νικητές των βραβείων Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership Prize 2023 που μόλις ανακοινώθηκαν. Πρόκειται για τους Andrew Bastawrous, Tristan Harris και Margaret Lowman.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Όπως όλοι οι ξεχωριστοί ηγέτες, έτσι και οι συγκεκριμένοι, μας δίνουν την ελπίδα πως η εξαίρεση μπορεί να γίνει ο κανόνας: πως ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να αναλάβει δράση με το απαραίτητο σθένος και πνεύμα συνεργασίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Θέλουμε να συγχαρούμε τους τρεις εξέχοντες ηγέτες για το έργο τους σχετικά με την αντιμετώπιση των πιο κρίσιμων ζητημάτων της εποχής μας -την υγεία, τις νέες τεχνολογίες και την κλιματική αλλαγή- το οποίο επιτελούν με αισιοδοξία που βασίζεται στη σκληρή δουλειά, τη δύναμη ψυχής και την ακλόνητη αφοσίωση».

Τα βραβεία έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να τιμήσουν το έργο ανθρώπων από όλο τον κόσμο που θέτουν σε εφαρμογή πρωτότυπες και τολμηρές ιδέες, με προοπτική να βελτιώσουν τη ζωή των συνανθρώπων τους. Οι νικητές των περσινών βραβείων προέρχονταν από τη Βενεζουέλα, τη Ζιμπάμπουε και την Ελλάδα, με αποστολή να ενισχύσουν την πρόσβαση των μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και να υποστηρίξουν τη βιώσιμη καλλιέργεια μανιταριών και το ποδόσφαιρο χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Tristan Harris, ένας από τους νικητές των φετινών βραβείων, συμμετείχε σε συζήτηση του SNF Nostos Conference 2020 με θέμα Ανθρωπότητα και Tεχνητή Νοημοσύνη.

διάβασε και αυτό  Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία 11χρονου κοριτσιού με τον 40άρη μέλλοντα σύζυγό της

Το Tällberg Foundation πρόσφατα ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης για ανερχόμενους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

 Το Ίδρυμα Tällberg διερευνά τα ζητήματα που προκαλούν και αλλάζουν τις κοινωνίες μας με στόχο να τονώσει τη νέα σκέψη για έναν νέο κόσμο .

Πιστεύουμε ότι ένα νέο είδος ηγεσίας είναι πολύ απαραίτητο για να ευημερήσουν οι κοινωνίες μας: ηγεσία που είναι καινοτόμος, θαρραλέα, δυναμική, με τις ρίζες του σε παγκόσμιες αξίες και παγκόσμια σε υπονοούμενα . Με αυτό το πνεύμα, ιδρύσαμε το Παγκόσμιο Βραβείο Ηγεσίας Tällberg-SNF-Eliasson. Το όνομα του βραβείου τιμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, του οποίου η υποστήριξη το καθιστά δυνατό, και τον Jan Eliasson, έναν από τους πιο καταξιωμένους παγκόσμιους διπλωμάτες της εποχής μας. Τόσο το SNF όσο και ο Jan μοιράζονται τη βαθιά δέσμευση του Tällberg για την ενθάρρυνση της θετικής παγκόσμιας αλλαγής .

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε εξαιρετικούς ηγέτες από οποιαδήποτε χώρα και οποιονδήποτε κλάδο, ηγέτες που όχι μόνο έχουν ένα σημαντικό ιστορικό επιτευγμάτων, αλλά και που είναι πιθανό να συνεχίσουν να συνεισφέρουν εξαιρετικά στην ανθρώπινη ευημερία.

Οι νικητές των βραβείων μπορούν να οριστούν από οποιονδήποτε, οπουδήποτε και τελικά επιλέγονται με μυστική ψηφοφορία κριτικής επιτροπής που αποτελείται από καταξιωμένους παγκόσμιους ηγέτες.

 

Το 2023, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), απονέμουμε τρία βραβεία. Οι νικητές θα γιορταστούν σε δείπνο στις 26 Ιανουαρίου στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία ως μέρος ενός εργαστηρίου για την Ηγεσία σε έναν διαταραγμένο κόσμο, θα λάβουν απεριόριστη επιχορήγηση 50.000 $ και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο παγκόσμιων ηγετών Tällberg. Πράγματι, η συνεχής δέσμευση με άλλους ηγέτες που εργάζονται για θετικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του Παγκόσμιου Βραβείου Ηγεσίας Tällberg-SNF-Eliasson.

Οι ηγέτες που έχουν περισσότερες δυνατότητες από το ιστορικό είναι κρίσιμοι για το συλλογικό μας μέλλον. Πολλοί τέτοιοι ηγέτες είναι υποψήφιοι για το Βραβείο και αρκετοί το έχουν κερδίσει. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το Ίδρυμα Tällberg είναι σε καλή θέση για να αναγνωρίσει τους αναδυόμενους ηγέτες λόγω του παγκόσμιου δικτύου, της φιλοσοφίας και της πίστης μας στη διαπερατότητα των συνόρων και των φραγμών. Έχουμε υποχρέωση να αναθρέψουμε τέτοιους αναδυόμενους ηγέτες, ανθρώπους που έχουν ήδη καταφέρει πολλά και των οποίων το μέλλον υπόσχεται πολλά, πολύ περισσότερα.

Η λύση μας, εκτός από το να καλωσορίσουμε τους αναδυόμενους ηγέτες στον συνολικό διαγωνισμό του Βραβείου, είναι να προσκαλέσουμε 12 αναδυόμενους ηγέτες από τη δεξαμενή υποψηφιοτήτων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Tällberg Leaders Mentoring Leaders (TLML) .

Όλοι οι ηγέτες που τιμούνται πληρούν τα βασικά κριτήρια του Βραβείου.

Facebook Comments Box

Απάντηση