Πολιτισμός

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

  Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε χτες η Χαριτίνη Καρόλου, μια από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα» αν και φέρεται να ήταν αδελφικές φίλες.

Επίσης είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω» του Νίκου Φώσκολου.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1964.

Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης.

Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Ο πατέρας ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’50 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.Η αγάπη για τον κινηματογράφο, γεννήθηκε μέσα από τον πατέρα της, οποίος την πήγαινε από μικρή ηλικία, να παρακολουθεί θέατρο. Στα τέσσερά της χρόνια παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, το παιδί-θαύμα και παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η Έλλη Λαμπέτη και ο Χρήστος Ευθυμίου.

 

Ηταν απόφοιτη, της Δραματικής σχολής Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη, όπως επίσης έχει κάνει σπουδές πάνω στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε το 1964. Ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Σούλη Γεωργιάδη, τον οποίο έχασε τον Ιανουάριο του 1997 και με τον οποίο δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση