Πολιτική

Θάνος Πλεύρης Η Κυβέρνηση αυτή αγαπάει την ευθύνη

Σε μείζονα όξυνση, με αναφορές στο προσωπικό πεδίο, οδηγήθηκε η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, τη στιγμή που από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκε εκ νέου το ζήτημα των sms με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Τα sms

«Επειδή σας αρέσουν τα sms και αναφέρεστε σε αυτά, να σας θυμίσω πως απευθυνόταν σε εσάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλογρίτσας. “Καμάρι μου, λεβέντη μου”. Αυτά ήταν τα sms που αλλάζατε. Γιατί σας ενοχλούν σήμερα τα sms αλλά τα sms που μεγαλοεργολάβος έλεγε υπουργό σας “καμάρι μου και λεβέντη μου”, δεν σας ενοχλούσαν;» είπε ο Θάνος Πλεύρης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ από τα οποία την ώρα ομιλίας του υπουργού Υγείας, εκτοξεύονταν «βολές» για τα sms με τον Μένιο Φουρθιώτη. «Όταν θα ερχόμαστε σε αυτό εδώ το βήμα, θα έχουμε τα στοιχεία. Από τη μια θα έχετε μια κυβέρνηση που αγαπάει την ευθύνη και από την άλλη θα έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κάθε φορά που βρέθηκε σε θέση εξουσίας διέλυσε τη χώρα», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Προφανώς καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής που δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά στρέφεται κατά του κυρίου Ανδρουλάκη».

Ο τρόπος απάντησης του υπουργού Υγείας για τα sms με τον Μένιο Φουρθιώτη, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. «Δεν περιμέναμε να υπερασπιστείτε κι εσείς τον κ. Φουρθιώτη. Δεν ξέρω τι υπηρεσίες σας παρέχει και εσάς…», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, και ήταν αυτή η αποστροφή της παρέμβασής του, που οδήγησε σε κλιμάκωση της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.

διάβασε και αυτό  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το μισό μισθό της για 2 μήνες για τον κορονοϊό.

To επάγγελμα

«Κύριε Σκουρλέτη, επειδή είναι Βουλή. Αν λέτε κάτι θα το λέτε. Έχετε κάτι για τον κ. Φουρθιώτη; Τη λάσπη που έχετε μάθει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τη σταματήσετε! Θα τη σταματήσετε! Θα τη σταματήσετε! Είπατε ψευδέστατα και συκοφαντικά, πράγμα που το συνηθίζετε, αν υπάρχει κάτι για το οποίο να μου παρέχει υπηρεσίες ο κ. Φουρθιώτης. Ακούστε κύριε Σκουρλέτη. Πριν είπατε ανεπάγγελτο τον κ. Μητσοτάκη. Ανεπάγγελτο λέτε εσείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχετε αρχηγό έναν άνθρωπο που δεν έχει εργαστεί ούτε δευτερόλεπτο στη ζωή του! Πείτε μου τι δουλειά έκανε ο κ. Τσίπρας; Εσείς κύριε Σκουρλέτη, σας διόρισε εκπρόσωπο Τύπου και στις πρώτες εκλογές που γίνανε, δεν βγήκατε βουλευτής ενώ ήσασταν και εκπρόσωπος Τύπου; Ζείτε όλο από τον ήλιο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ούτε δευτερόλεπτο. ‘Αρα για εργασία δεν θα πείτε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι είναι από αυτούς οι οποίοι μπορούν να μην κάνουν και πολιτική για να ζήσουν, είπα ότι τον πρώτο που μπορεί να αναφέρει είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εσείς όμως αναφερθήκατε σε εμένα, αναπαράγοντας διάφορα ακροδεξιά τρολ. Η σχέση σας με την ακροδεξιά είναι γνωστή κύριε Πλεύρη και η διαδρομή σας. Εγώ λοιπόν στη ζωή μου έζησα από την δικιά μου δουλειά και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αφήστε λοιπόν αυτού του είδους τη λάσπη. Και αν θέλετε να συγκριθούμε για τον δικό μου μέσο όρο των ενσήμων με αυτόν του πρωθυπουργού, που έχει πάρα πολύ λίγα, της κυβέρνησης και των υπουργών σας. Να δούμε τι γίνεται. Να δούμε ποια είναι η αλήθεια», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

διάβασε και αυτό  Ντόρα Μπακογιάννη:O Παύλος Μπακογιάννης-Ο καρκίνος-Η θέση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Δείτε τώρα τη διαφορά μας. Εγώ, από αυτό εδώ το βήμα, υπερασπίζομαι και την προσωπική εργασία και την εργασία του πρωθυπουργού που έχει εργαστεί δέκα χρόνια, προτού γίνει βουλευτής. Εσείς, υπερασπιστήκατε τη δική σας προσωπική εργασία. Για σηκωθείτε και πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα, που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο! Σηκωθείτε! Πείτε που εργάστηκε; Πείτε τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος;», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Πρόταση μομφής στο Κίνημα Αλλαγής»

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, «πρόταση μομφής που ήθελε ο κ. Τσίπρας να την κάνει στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό που υπάρχει στην Κεντροαριστερά».

πηγή ekriti

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: