Ελλάδα

Τα δύο σενάρια για τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

Σοκ επικρατεί στους Φούρνους Ικαρίας, μετά τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη, την ώρα που κολυμπούσε. Όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν στον τόπο καταγωγής του για διακοπές μαζί με τη μητέρα του. Απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή, στη Σάμο, όπου θα μεταφερθεί η σορός του παιδιού.

«Σε αυτές τις περιοχές υπήρχαν σημαδούρες που δείχνουν ότι απαγορεύεται το κολύμπι» ανέφερε η ΕΡΤ.

Οι Αρχές εξετάζουν δύο σενάρια:

  1. Είτε το παιδί να μπλέχτηκε στα δίχτυα και να μην μπορούσε να βγει στην επιφάνεια να πάρει ανάσα.
  2. Είτε να έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια να παρασύρθηκε από τα ρεύματα μέχρι τα δίχτυα.

Τον αναζητούσαν για ώρες

Ο πόνος στο νησί είναι μεγάλος καθώς για ώρες όλοι οι κάτοικοι αναζητούσαν το παιδί, όταν η μητέρα κάλεσε σε βοήθεια γιατί αυτό είχε αργήσει. Το ανήλικο παιδί είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με έναν ξάδελφό του, αλλά έφτασε στο σημείο της τραγωδίας νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν για ώρες.

Η μητέρα ενημέρωσε τον δήμαρχο, και άμεσα άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του 11χρονου. Τελικά το παιδί εντοπίστηκε από περίοικο, ο οποίος το ανέσυρε στην παραλία.

Γιατρός προσπάθησε να κάνει ΚΑΡΠΑ στο άτυχο παιδί, μόλις αυτό είχε ανασυρθεί, χωρίς επιτυχία όμως. Το παιδί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Το ιστορικό Συνέδριο των AHEPA

Απάντηση