Περιφέρειες

ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πρώτος με 45,47% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 36,21% δεύτερος γύρος Κυριακή 24 Σεπτέμβρη

Μετά την πολύ μεγάλη συμμετοχή των σχεδόν 147.000 ψηφοφόρων, πολύ μεγαλύτερη από όση περίμεναν στην Κουμουνδούρου, έγινε γνωστό το πρώτο επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύεται νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ειδικότερα, στο 90,13% των Εκλογικών Τμημάτων οι 5 υποψήφιοι έλαβαν τα εξής ποσοστά:

Έφη Αχτσιόγλου 36,21% (41.098 ψήφους)

Στέφανος Κασσελάκης 45,47% (51.615 ψήφους)

Νίκος Παππάς 8,64% ήτοι 9.804 ψήφους

Στέφανος Τζουμάκας 1,28% ήτοι 1.457 ψήφους

Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4% ήτοι 9.533 ψήφους

Αυτό σημαίνει πως πάμε σε σκληρή μάχη στον δεύτερο γύρο, σε μια βδομάδα από τώρα, την Κυριακή (24/09) για να δούμε ποιος θα αναδειχθεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των κ.κ. Κασσελάκη και Αχτσιόγλου, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Για μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία στην Κουμουνδούρου.

Ανέφερε ότι στις εκλογές συμμετείχαν περίπου 147.000 εκ των οποίων οι 40.000 είναι νέα μέλη.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι σημαντικό και είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ με ενισχυμένη εντολή από την κοινωνία για να καταθέσει πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Ευχαρίστησε όσους ψήφισαν και όλα τα στελέχη, τονίζοντας ότι «θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτής της μεγάλης συμμετοχής. Σχολίασε ότι αυτή η συμμετοχή δείχνει την αγωνία του κόσμου.

Τόνισε ότι «η μαζικότητα της συμμετοχής είναι το καλύτερο μήνυμα για την επόμενη μέρα, μας δίνει δύναμη και αποτελεσματικότητα. Είναι κοινωνική ανάγκη να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοινωνική ανάγκη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και η ισχυρή πολιτική του πρόταση, για το καλό της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «η ενότητα και η συλλογικότητα δεν είναι μόνο η δύναμη μας είναι και η παρακαταθήκη που έχουμε και θα την προφυλάξουμε όλοι και όλες».

«Εμείς παραμένουμε με έναν σκοπό, να πηγαίνει η κοινωνία καλύτερα, εμείς θα καταθέσουμε προτάσεις και προφανώς θα καταθέσουμε ξεκάθαρη κριτική στον κ. Μητσοτάκη γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτό το βλέπουν οι πολίτες. Εμάς δεν μας αρέσει που δεν πηγαίνει η χώρα μας καλά», είπε.

διάβασε και αυτό  θα συναντηθούμε σε ένα νέο Γοργοπόταμο ;;

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει από το 2017, το 2018 και το 2019 προτάσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το αποτύπωμα της ακραίας αυτής κλιματικής εξέλιξης και «δεν είναι προς όφελος της πατρίδας μας που ο κ. Μητσοτάκης τις άφησε στα συρτάρια».

«Καταθέσαμε προτάσεις και σήμερα και ήμασταν εκεί δίπλα στους πολίτες και στις δύσκολες συνθήκες. Ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στη Βουλή με σκοπό να μην ξανασυμβεί ό,τι συνέβη και να έχουμε μια κοινωνία και μια οικονομία πιο ισχυρές. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον αποφεύγει το διάλογο γιατί φοβάται την κριτική. Εμείς και την κριτική αντέχουμε και θέλουμε να βελτιώσουμε την πραγματικότητα», σημείωσε.

πηγή vradini.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση