Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου Ευκλείδης Τσακαλώτος Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι υποψηφιότητες

Οι τέσσερις «μονομάχοι» στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα είναι η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Στέφανος Τζουμάκας που έκανε την έκπληξη και ο Νίκος Παππάς.

Κοινός στόχος και των μέχρι τώρα τεσσάρων υποψηφίων είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βάση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας τις βάσεις για μια αποτελεσματική αξιωματική αντιπολίτευση που θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα εκλογική νίκη και επιστροφή στη διακυβέρνηση της χώρας. Οριστικοποιήθηκε ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε στην Κεντρική Επιτροπή υποστήριξε ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση και την επαύριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά τα αίτια της ήττας, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η συζήτηση αναφορικά με αυτές πρέπει να γίνει συγκροτημένα, συλλογικά και εν κινήσει.

Επιπλέον, η ίδια σημείωσε ότι τώρα, μέγιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμπνεύσει τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο που απομακρύνθηκε από τις κάλπες, ασκώντας παράλληλα δημιουργική αντιπολίτευση. “Χρειαζόμαστε συριζα μεθοδικό, που θα δίνει βάθος σε θέσεις και προτάσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν προσέλθει με ενωτική διάθεση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η υποψηφιότητά του έχει χαρακτηριστικά συνέχειας και τομής. Μια υποψηφιότητα, δηλαδή, που διατηρεί τα καλώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε ως παρακαταθήκη ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τομής που, ως προς αυτό το σκέλος, αφορά το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά το σχέδιο του για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην τσάρος της οικονομίας δήλωσε ότι σκοπός είναι να φτιαχτεί ένα αριστερό, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα.

διάβασε και αυτό  Νίκος Δένδιας Δένδιας: Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Θάλασσας με τον Χάρτη του ΟΗΕ είναι η βάση για σχέσεις καλής γειτονίας

Επανέλαβε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να διευρύνει την πολιτική του απεύθυνση και ως σκοπό έθεσε για πολλοστή φορά την εκλογική νίκη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε στην ανάγκη να καταστεί άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κερδίσει εκλογικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να διεξαχθεί ο διάλογος σε ήπιους και συντροφικούς τόνους.

Ο Στέφανος Τζουμάκας παρουσιάζοντας την δική του υποψηφιότητα έκανε λόγο για ανοικτό, πολιτικό κόμμα καθώς επίσης και Λαϊκό και Εκλογικό κόμμα. Είπε μεταξύ άλλων: «Οι προοδευτικοί πολίτες προτιμούν την απόδοση της δικαιοσύνης και όχι τις εκδικήσεις. Φέτος έχουμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 73. Κανείς μας δεν ήθελε εκδίκηση. Θέλαμε δίκαιη κρίση και για τους βασανιστές μας και για τους στρατοδίκες μας. Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι. Οι Φεουδαλικές πρακτικές ανήκουν στη προκαπιταλιστική περίοδο. Καταστατικές αλλαγές καθώς και τη θεσμοθέτηση της θέσης του Αντιπροέδρου στο κόμμα. Τα μπορούμε με ανοιχτές συζητήσεις και κοινές αποφάσεις. Οι ιδεολόγοι συμμετέχουν και δημιουργούν το Σήμερα και το Αύριο».

SIRIZADW2

Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η πρόταση για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή νέας ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου (ο δεύτερος γύρος).

Facebook Comments Box

Απάντηση