Εκδηλώσεις Προσκλήσεις

Συνέδριο για τη γονιμότητα: Θύελλα στα social media – Αποσύρει την αιγίδα η ΠτΔ

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες με την δημοσιοποίηση ενός διαφημιστικού σποτ για την γονιμότητα, με αφορμή συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή ιερέων, ιατρών, παρουσιαστριών και δημοσιογράφων, ανδρών στην πλειοψηφία τους, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες στα social media, με τους χρήστες να ζητούν την άμεση απόσυρση των προσωπικοτήτων που συμμετείχαν στην προώθηση του συνεδρίου, καθώς και την απόσυρση της αιγίδας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, από ένα «σκοταδιστικό» όπως χαρακτηρίστηκε, συνέδριο «που στέκεται απέναντι στην αυτοδιάθεση των γυναικών».

Μετά το σάλο σταδιακά, επώνυμα πρόσωπα ξεκίνησαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και αργά το βράδυ, όπως έγινε γνωστό, η κ. Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Ταυτόχρονα, με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο και ανακοινώνει ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Λιβάνιος αναφέρει: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Πηγή: vradini.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ξεκινούν  οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: