Πολιτική

Σχοινάς: Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα 7 χρόνια στην Ελλάδα

«Η χώρα μας θα είναι από τις πιο ωφελημένες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης»

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε η Ελλάδα στη διάθεσή της τέτοιου ύψους χρηματοδοτικές δυνατότητες, για να αλλάξει το μέλλον της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στον χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021.

«Με το βλέμμα στο σήμερα, αλλά κυρίως στραμμένο και στο αύριο, θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον σαφή και πανηγυρικό τόνο ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας μας, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί την πιο συγκεκριμένη και πιο αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη μετάβαση σε μία πιο νέα και πιο ευρωπαϊκή Ελλάδα» επισήμανε. Όπως τόνισε ο κ. Σχοινάς, «η μελλοντική ευρωπαϊκή Ελλάδα θα είναι πράσινη, ψηφιακή, εξωστρεφής, αλλά και με ισχυρότερο κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται τη συνοχή και την ανθεκτικότητα στις κάθε είδους προκλήσεις και απειλές».

«Με τα 30,5 δισ. ευρώ που προβλέπει σε επιδοτήσεις και δάνεια, η χώρα μας θα είναι μία από τις πιο ωφελημένες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό το πρόγραμμα θα αναμορφώσει την Ελλάδα για δεκαετίες. Σε αυτό το ποσό της ανάκαμψης θα πρέπει να προστεθεί και ένας ισόποσος χρηματοδοτικός φάκελος από το πολυετές χρηματοδοτικό πλαίσιο. Με άλλα λόγια, δύο ΕΣΠΑ μαζί για τα επόμενα επτά χρόνια», υπογράμμισε.

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «με αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και ωριμότητα, η ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλάζει σελίδα. Με την κοινωνία και την οικονομία να πατούν σε πιο σταθερές βάσεις. Όπως πάντα με την Ευρώπη για ακόμα μία φορά μαζί μας και δίπλα μας».

διάβασε και αυτό  Ανασχηματισμός: Πλησιάζει η ώρα του

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ έκανε μία μικρή αναδρομή σε σχέση με τη συμβολή της ΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας μας, λέγοντας: «Σε αυτές τις δεκαετίες χάρη στους κοινοτικούς πόρους και τις πολιτικές συνοχής της ΕΕ, η Ελλάδα πέτυχε να ολοκληρώσει πολυάριθμα καίρια έργα στους τομείς των μεταφορών, της ψηφιακής υποδομής, της επιχειρηματικότητας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγειονομικής και κοινωνικής περίθαλψης». Και συνέχισε: «Έργα σταθμοί που όχι μόνο βελτίωσαν τις ζωές των Ελλήνων, αλλά άνοιξαν έναν κύκλο θέσεων εργασίας, παράπλευρων οικονομικών δραστηριοτήτων, ανάπτυξης με βιώσιμα περιβαλλοντικά πρότυπα και διασφάλισαν παράλληλα την περιφερειακή ανάπτυξη και συνοχή».

Πηγή: news.gr


Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: