Αθλητισμός

Super league Παραίτηση Βαγγέλη Μαρινάκη ανέλαβε προσωρινή Πρόεδρος η Κάτια Κοξένογλου

Σήμερα Τρίτη 12 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Super League στην οποία εκτός των άλλων συζητήθηκε και η πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη την οποία ζητούν με επιστολή η ΑΕΚ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΠΑΟΚ,ΑΡΗΣ

Super League: Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις  ΛάρισαΜαρινάκης: Δηλητηριάζεται το ποδόσφαιρο, στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σε  κύκλωμα διαφθοράς - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Η σχετική ανακοίνωση με το θέμα της ατζέντας ανέφερε:

“Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00, συγκαλείται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν τα παρακάτω:

1. Ορισμός αναβληθέντων αγώνων 14ης αγωνιστικής, τροποποίηση ορισμού αγώνων 15ης και 16ης αγωνιστικής, ορισμός αγώνων 17ης και 18ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Stoiximan Super League ανδρών και τροποποίηση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του τελευταίου μετά την από 7/12 ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού επί των πρόσφατων γεγονότων στο χώρο της διαιτησίας.

2. Από 22/11/2023 κοινό έγγραφο αίτημα έντεκα (11) ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού περί άμεσης διακοπής της συνεργασίας του Συνεταιρισμού με τον κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

3. Θέμα χρηματοδότησης από το φόρο παικτών τυχερών παιγνίων.

4. Εκκρεμή ζητήματα εκ συμβάσεων κεντρικής χορηγίας παρελθουσών χρήσεων.

5. Προσφορές για την επίσημη μπάλα Πρωταθλήματος Super League επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

6. Οικονομικά θέματα.

7. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2022 – 30/6/2023.

8. Διάφορα”.

Οι  πέντε αποφάσεις  από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνώσθηκε επιστολή παραίτησης του κ. Ε. Μαρινάκη.

  1. Ομόφωνα εγκρίθηκε το πρόγραμμα 14ης-18ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League.
  2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον κ. Κλάτενμπεργκ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δε συμμετείχε στη διαδικασία.
  3. Η μπάλα PUMA Orbita 1 TB επιλέχθηκε ως η επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος για τις σεζόν 2024/25 και 2025/26.
  4. Μεταφέρθηκε στα μέλη του Δ.Σ. από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, αίτημα των διαιτητών περί συνάντησης με τη νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, το οποίο έγινε αποδεκτό.
  5. Έγινε εκτενής συζήτηση περί της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατύπωσε την αντίθεσή του με την εν λόγω απόφαση και θα επανεξετάσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του μετά την εκλογή του νέου προέδρου αυτού”.
διάβασε και αυτό  Η Μαρία Καρδαρά στο Πανευρωπαϊκό  πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων U23 τον Σεπτέμβριο.

Τέλος αποφασίστηκε η εκλογή του νέου προέδρου να μετατεθεί για τις επόμενες συνεδριάσεις.  Προσωρινά το ρόλο της προέδρου να αναλάβει η σημερινή Αναπληρώτρια Πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου (Αντιπρόεδρος&Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ) της Super League η οποία  θα τρέξει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου.

Η Επιστολή παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2023

Κύριοι,

Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους σας σχετικά με το θέμα της βίας που ταλανίζει τον αθλητισμό τις τελευταίες μέρες, ότι καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας και στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο και αυτό και εγώ και η ομάδα μου το δείχνουμε με πράξεις και όχι με κούφια λόγια και αναγγελίες.

Εμείς μετά το περιστατικό με την κροτίδα διερευνήσαμε και εντοπίσαμε τον δράστη και τον αποβάλλαμε δια βίου από το γήπεδο μας. Ταυτόχρονα τοποθετήσαμε κάμερες υψηλής ευκρίνειας πριν τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες.

Σας θυμίζω επίσης ότι είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Πρόεδρος Συλλόγου που διοργανώνει απ’ ευθείας με την UEFA έναν Ευρωπαϊκό τελικό χωρίς την εγχώρια Ομοσπονδία, με τεράστια επιτυχία και με τα υψηλότερα στάνταρντ ασφαλείας να τηρούνται και να παίρνουμε συγχαρητήρια για αυτά.

Είμαστε οι πρώτοι που καταγγείλαμε τις υποθέσεις Στοιχηματισμού και Διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να λάμψει η αλήθεια σε όλες τις υποθέσεις. Μόνον έτσι θα απαγκιστρωθεί το ποδόσφαιρο από τα εγκληματικά στοιχεία που το σκοτώνουν.

Μέχρι σήμερα, ως Πρόεδρος της Λίγκας έφερα στο συνεταιρισμό, που ήταν στα όρια της διάλυσης, τη μεγαλύτερη ως τώρα χορηγία στην ιστορία της Super League, 9 εκατομμύρια ευρώ, που διασφάλισε τη συνέχεια της ύπαρξής του.

διάβασε και αυτό  Αναμνηστικά προϊόντα με Ιστορία δίνει ο Γυμναστικός Σύλλογος Καλλιθέας

Μπήκα στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων από το Στοίχημα και όχι μόνον για τις ομάδες που το έχουν ανάγκη και προσπάθησα να δημιουργήσω την Επαγγελματική Διαιτησία που θα εξασφάλιζε και τους Διαιτητές και την ισονομία στο ποδόσφαιρο και όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων. Βλέπετε ότι η κατάσταση στη διαιτησία δεν έχει προηγούμενο. Όμως επίσης φαίνεται ότι κάποιοι δε θέλουν να την αλλάξουν.

Η επαγγελματική διαιτησία δεν έγινε ποτέ πράξη, παρότι είναι νόμος της Πολιτείας, γιατί απλά κάποιοι δε θέλουν την ισονομία.

Περιορίσαμε τα ποσά που έφευγαν από τις ομάδες μας και κατέληγαν στο ταμείο της ΕΠΟ και τα επιστρέψαμε σε αυτές.

Ζητήσαμε έλεγχο από την ΕΠΟ για να δούμε που πηγαίνουν τα εκατομμύρια των ομάδων και κάποιοι ακόμα και μέσα στο συμβούλιο της Super League δεν ήθελαν τη διαφάνεια.

Παρά το ότι συμφωνήσαμε για την πλήρη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, η εφαρμογή της υπονομεύτηκε από λόγους σκοπιμότητες.

Βλέπω με λύπη μου ότι κάποιοι θεωρούν πως δεν πρέπει να πάμε μπροστά και δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ σε θεσμικό ρόλο για το ποδόσφαιρο όπως το θέλουν κάποιοι και όχι όπως εγώ το οραματίζομαι.

Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να συνεχίσω να ασχολούμαι διοικητικά με τον συνεταιρισμό από την στιγμή που ο λόγος κάποιων στο συμβούλιο δε συνάδει με τις πράξεις τους.

Καλή συνέχεια σε όλους”

 

ακολουθεί νέο ρεπορτάζ

Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box

Απάντηση