Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 7,6 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την Ισικάουα, στην κεντρική Ιαπωνία και ήδη έχει προκαλέσει κύματα ύψους πέντε μέτρων όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου έπληξαν ήδη την ακτή της πόλης Ουατζίμα στη νομαρχία Ισικάουα.

Η Hokuriku Electric Power ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους για τυχόν προβλήματα στα εργοστάσιά της πυρηνικής ενέργειας, ανέφερε η NHK.

Απόρροια της δόνησης αυτής, που ξεπέρασε τα 7 Ρίχτερ, ήταν και η έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι σε ένα ευρύ τμήμα των δυτικών ακτών της χώρας.

Η προειδοποίηση προτρέπει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τις παράκτιες περιοχές των νομών Ισικάουα, Νιιγκάτα, Τογιάμα και Γιαμαγκάτα, ενώ πολύ μεγάλα κύματα προβλέπονται για τη χερσόνησο Νότο στην Ισικάουα, όπως μετέδωσε το κανάλι NHK.

Το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ ακολούθησαν απανωτοί μετασεισμοί, με τους 4 από αυτούς να είναι από 5 μέχρι 6,2 Ρίχτερ, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

 

 

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε την Πρωτοχρονιά, έγινε αισθητός στο Τόκιο και σε ολόκληρη την περιοχή Καντό, στη νήσο Χονσού.

Facebook Comments Box

Απάντηση