Κοινωνία

Στο «φως» νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό: Ο λέκτορας δηλητηρίαζε τη σύζυγο για να φύγει με την ερωμένη

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν και αφορούν τη διπλή δολοφονία με αρσενικό στη Θεσσαλονίκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγο και τη γιαγιά του φέρεται να το έκανε για φύγει με την ερωμένη του.

Την Τετάρτη (17/5) ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης πρότεινε την ενοχή του 50χρονου λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και της γιαγιάς της.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (18/5) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο εισαγγελέας, τόνισε πως και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού και αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια, καθώς ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του.

Επιμένει ότι είναι αθώος ο 50χρονος

Ο 50χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και της γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα.

Η διπλή ανθρωποκτονία τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

διάβασε και αυτό  Περιφέρεια Αττικής -Ολοι Μαζί Μπορούμε-ΙΣΑ βοήθεια στη Βηρητό

 

Facebook Comments Box

Απάντηση