Κόσμος

Ενίσχυση από το ΙΣΝ της ποιοτικής περίθαλψης για τον παιδικό καρκίνο στη Μέση ΑνατολήΤο ΙΣΝ ενισχύει την ποιοτική περίθαλψη για τον παιδικό καρκίνο στη Μέση Ανατολή

Μία σημαντική δωρεά στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα υποστηρίξει το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία για την παροχή φροντίδας σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ, συνολικού ύψους άνω των $750 εκατομμυρίων, αντιπροσωπεύει μία παγκόσμια προσπάθεια για τη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, για όλους ―ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή το κοινωνικοοικονομικό τους υπόβαθρο- με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Στο πνεύμα της ανταλλαγής διεθνούς τεχνογνωσίας και της προσπάθειας βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΙΣΝ και το King Hussein Cancer Foundation (KHCF) and Center (KHCC), όπως ανακοινώθηκε στο SNF Nostos Conference 2022, συνεργάζονται για την υποστήριξη των παιδιών που χρειάζονται περίθαλψη και θεραπεία κατά του καρκίνου ανά τη Μέση Ανατολή.

Μέσα από μία μεγάλη δωρεά, ύψους $3 εκατομμυρίων, το ΙΣΝ θα υποστηρίξει το ευεργετικό έργο του KHCF/KHCC στο Αμμάν της Ιορδανίας, το οποίο αφορά στην παροχή περίθαλψης και θεραπείας κατά του καρκίνου σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία δεν θα είχαν ειδάλλως πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Εκτιμάται ότι το 2020 υπήρξαν παγκοσμίως 19,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου. Από αυτές το 75% παρατηρείται στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε εκείνες δηλαδή που είναι λιγότερο σε θέση να αντιμετωπίσουν το βάρος της ασθένειας. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο του KHCF/KHCC, του κορυφαίου αντικαρκινικού κέντρου στη Μέση Ανατολή, υπό την ηγεσία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Ghida Talal, έχει μεταβάλει ριζικά το τοπίο για την περίθαλψη ενηλίκων και παιδιών με καρκίνο στην Ιορδανία και στην ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας χιλιάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων εκτοπισμένων πληθυσμών και προσφύγων.

διάβασε και αυτό  Η Σαρία και το μεταναστευτικό ζήτημα

«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συμπράξεις μας, για την υποστήριξη της θεραπείας μη προνομιούχων παιδιών και παιδιών προσφύγων στο King Hussein Cancer Center», δήλωσε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Ghida της Ιορδανίας στο SNF Nostos Conference 2022. «Αυτού του είδους η ανθρωπιά είναι που δίνει ελπίδα για το μέλλον και προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της σπουδαίας συνεργασίας».

Αντανακλώντας τις αξίες της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, το KHCF/KHCC πρεσβεύει μια ασθενοκεντρική προσέγγιση της θεραπείας, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ολιστικής, ποιοτικής φροντίδας για όσους δεν έχουν πρόσβαση και τα μέσα για να καταπολεμήσουν την ασθένειά τους.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με το KHCF/KHCC που θα καταστήσει δυνατή τη φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε ανάγκη, και προσβλέπουμε σε νέες διόδους συνεργασίας ανάμεσα στο KHCC και στο νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στο SNF Nostos Health, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022. «Η συνεργασία αυτή αποτελεί κομμάτι της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να συνεισφέρουμε στη διασύνδεση νοσοκομείων που παρέχουν υψηλής ποιότητας, ανθρωποκεντρική φροντίδα κατά του καρκίνου, ιδίως στα παιδιά, όπως είναι και το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Deu στη Βαρκελώνη», πρόσθεσε.

Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ είναι ένα από τα τρία νέα νοσοκομεία που δημιουργούνται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, η οποία περιλαμβάνει και άλλα έργα υποδομών, την προμήθεια υπερσύγχρονου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας, και σημαντικές πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία. Η Πρωτοβουλία για την Υγεία ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω της συνεργασίας με εξειδικευμένους και διακεκριμένους εταίρους όπως το KHCF/KHCC.

διάβασε και αυτό  Αυστραλία – Οι στιγμές του σεισμού στη Μελβούρνη – Ζημιές σε κτίρια, αμηχανία και φόβος σε live εκπομπή

πηγή ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: