Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική επέφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη σύλληψη τριών ατόμων που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας την Τρίτη 17 και την 18η Μαρτίου 2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών περιμετρικά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, εξακριβώσεις και δημιουργία προφίλ, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου, ο 34χρονος αγόρασε ποσότητα κοκαΐνης από τον 38χρονο για λογαριασμό της 32χρονης συνεργάτιδάς του στην περιοχή του Ζωγράφου. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών, σε όχημα αλλά και σε χώρο-«καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο 38χρονος στο Πέραμα.
Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά:
-
26 κιλά και 591,15 γραμμάρια κοκαΐνης,
-
8 κιλά και 1 γραμμάριο κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
-
4 κιλά και 650,4 γραμμάρια MDMA,
-
454 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-
24,6 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης,
-
αεροβόλο όπλο με γεμιστήρα και 18 αμπούλες,
-
4 ζυγαριές ακριβείας,
-
πλήθος νάιλον συσκευασιών,
-
4 κινητά,
-
2 οχήματα και
-
2.540 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για παρεμφερή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
Η επιχείρηση αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων ερευνών της αστυνομίας και τη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική.



